Ένα ανοικτό μουσείο τέχνης δημιουργείται στην Πάφο

Ένα ανοικτό μουσείο τέχνης δημιουργείται στην Πάφο

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 παρουσιάζει τα τρία πρώτα έργα του project «Σημάδια στο Χρόνο και Χώρο», το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 12 έργα, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Πάφου, δημιουργώντας έτσι ένα ανοικτό μουσείο στην πόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, μέσα από την ανοικτή πρόσκληση του 2014 για συμμετοχή στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017, το project «Σημάδια στο Χρόνο και Χώρο» αφήνει κληρονομιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην πόλη εικαστικές εγκαταστάσεις και γλυπτά.


Η γεωμετρική μαρμάρινη εγκατάσταση «’Οψεις Απεραντοσύνης» του Χάρη Πασπάλλη, το σύμβολο της Κύπρου η Αφροδίτη σε ένα βράχο ως ο «‘Αλλος ‘Ηλιος» της Γιώτας Ιωαννίδου, και η κόκκινη «Παπαρούνα» του Ανδρέα Παρασκευά που ξεπροβάλλει ανάμεσα στο φάρο και την θάλασσα είναι τα τρία έργα που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της Κάτω Πάφου, προσδίδοντας στην πόλη μια άλλη ενδιαφέρουσα προοπτική.

Τους ερχόμενους μήνες και στη διάρκεια της χρονιάς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αναμένεται να τοποθετηθούν ακόμα εννέα γλυπτά στην περιοχή της Κάτω Πάφου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την ομάδα των Γιώτα Ιωαννίδου, Ανδρέα Παρασκευά και Χάρη Πασπάλλη που ήδη έχουν εγκαταστήσει έργα συμπληρώνουν οι Ανδρέας Μακαρίου, UmitInatcsi και Δημήτρης Μακαρίου που δημιουργούν γλυπτά και εικαστικά έργα για ανοικτούς χώρους, δίνοντας μια νέα διάσταση στο ανοικτό εργοστάσιο πολιτισμού ως ιδέα αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη στην φιλοσοφία του «Ανοικτού».

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 φιλοδοξεί με το έργο αυτό και άλλα που θα ακολουθήσουν κατά το 2017, η Πάφος να μπει στο χάρτη των πόλεων εκείνων με ενδιαφέροντα και γοητευτικά σημεία αναφοράς τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ