Ένα εκατομμύριο ευρώ οι δόσεις των δανείων ετησίως του Δ. Πέγειας

Ένα εκατομμύριο ευρώ οι δόσεις των δανείων ετησίως του Δ. Πέγειας

Στο ένα εκατομμύριο ευρώ ανέρχονται οι δόσεις των δανείων του Δήμου Πέγειας ετησίως ,


και στα 6 εκατομμύρια το χρέος , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Νεόφυτο Ακουρσιώτη.

Ο κ Ακουρσιώτης ανέφερε πως το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται μέσα από την Κρατική χορηγία ενώ ο Δήμος συνεισφέρει από τον τακτικό προϋπολογισμό το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.

Αναφερόμενος στην ενημέρωση που είχαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου Πέγειας, από την Οικονομικό Διευθύντρια του Δήμου κ. Άντρη Χάρπα σημείωσε ότι μέσα από προσεκτικές ενέργειες ο Δήμος έχει σχεδόν εξισορροπήσει και η οικονομική του κατάσταση χαρακτηρίζεται ικανοποιητική .

Πρόσθεσε ακόμη, πως ο Δήμος Πέγειας έχει υπόλοιπο 800 χιλιάδων ευρώ σε διάφορα τραπεζικά ιδρύματα και μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια του με βάση το προγραμματισμό που έγινε σε περίοδο 6 ετών.

Σε σχέση με τα ανείσπρακτα τέλη είπε πως αυτά πλησιάζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ Ακουρσιώτης ανέφερε πως κινητήριος μοχλός του Δήμου είναι τα έσοδα από την διαχείριση των παραλιών, τις διανυκτερεύσεις, τα τέλη κατανάλωσης υδατοπρομήθειας, την η οικοδομική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων που παρατηρήθηκε στο Δήμο Πέγειας, το Δημοτικό τέλος , και τα ενοίκια των περιπτέρων.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Πέγειας επαίνεσε τους υπηρεσιακούς του Δήμου Πέγειας για την προσπάθεια που καταβάλουν για την είσπραξη των καθυστερημένων φορολογιών.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/