Ένα νέο σωματείο με την επωνυμία «Αθλητικό Σωματείο Πάφος»

Ένα νέο σωματείο με την επωνυμία «Αθλητικό Σωματείο Πάφος»

Η σύστασή του κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά της Πάφου, όχι μόνο να χαίρονται αλλά και να μπορούν να ενταχθούν στην αγωνιστική ομάδα δύο αθλημάτων που ανέκαθεν εξέλειπαν από την Πάφο. Πρόκειται για τα αγωνίσματα της Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής.

Ήδη το Σωματείο ΠΑΦΟΣ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σάββα Παπαδόπουλο έχει κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον Αναπτυξιακό Αγώνα Παγκορασίδων Α’ που διεξήχθη στις 4 Απριλίου 2015 στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα, συμμετέχοντας με την αθλήτρια του Σωματείου Φιλίππου Κατερίνα.


Η επόμενη συμμετοχή θα είναι στις 23 Μαΐου στους Παγκύπριους αγώνες Πανκορασίδων Β΄ που θα διεξαχθούν στην Λευκωσία. Το Σωματείο είπε ο κ. Παπαδόπουλος θα λάβει μέρος με μια άλλη πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του Σωματείου, την Πατσαλίδου Μαρία.

Ακολούθως θα συμμετάσχει στους Παγκύπριους Αγώνες που επίσης θα διεξαχθούν στην Λευκωσία στις 13 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Σάββας Παπαδόπουλος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως από τη στιγμή που εντοπίζεται ένα ταλέντο είναι εγκληματικό να αφεθεί σταδιακά να σβήσει και να χαθεί χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να αναδειχθεί. Από την άλλη η ένταξη του σε αγωνιστικό τμήμα απαιτεί θυσίες και πολλές ώρες κοπιαστικής προπόνησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει αθλητική κατάλληλη αίθουσα στην Πάφο που να πληροί τις απαιτήσεις ιδιαίτερα του αθλήματος της Ενόργανης Γυμναστικής. Για το λόγο αυτό έχει ήδη κατατεθεί σχετικό έγγραφο στο Τμήμα Πολεοδομίας σε σχέση με το σχεδιασμό και ανέγερση εξειδικευμένης αίθουσας.

Πρωταρχικός στόχος συνέχισε, είναι η ανάπτυξη των δύο αθλημάτων στην επαρχία μας, προσθέτοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση επιδιώκεται η περαιτέρω ενδυνάμωση, κατ` αρχήν της προπονητικής ομάδας, με την πρόσληψη και δεύτερης έμπειρης προπονήτριας στο τμήμα της Ρυθμικής και ακόμη μίας έμπειρης προπονήτριας ή προπονητή στο άθλημα της ενόργανης.

“Επίσης, εντός της νέας χρονιάς αναμένεται να διοργανώσουμε, για πρώτη φορά στα χρονικά, αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάφο, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής”, είπε.

Εξάλλου η προπονήτρια του Σωματείου Πάφος, Κρίστια Παπαδοπούλου μιλώντας για τα οφέλη που προσφέρει η Ρυθμική και Ενόργανη Γυμναστική είπε ότι με τα δύο αυτά αθλήματα αναπτύσσονται νέες σωματικές δυνατότητες όπως ευλυγισία, ευκινησία, αρμονία, ισορροπία, χάρη, έκφραση στην κίνηση, ακόμη και λεπτότητα στο χαρακτήρα