Ένα στα έξι κέντρα αναψυχής λειτουργούν αυτή την περίοδο στην Επαρχία Πάφου

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται η επισιτιστική βιομηχανία στην πόλη και Επαρχία της Πάφου


αφού αυτή την στιγμή λειτουργούν ένα στα έξι κέντρα αναψυχής , παρά τις εξαγγελίες για χειμερινό τουρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φύτος Θρασυβούλου.

Πολλοί επιχειρηματίες στην Πάφο είπε χαρακτηριστικά, παρέμειναν ανοικτοί τους τελευταίους μήνες με την ελπίδα της άφιξης χειμερινού τουρισμού, ωστόσο αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Ο κ Θρασυβούλου χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην πόλη και επαρχία Πάφου αναφορικά με τα κέντρα αναψυχής, αφού – όπως είπε- με την δημιουργία του μεγάλου πολυκαταστήματος στους Τάφους των Βασιλέων η πελατειακή κίνηση των καταστημάτων της επισιτιστικής βιομηχανίας έχει μειωθεί.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι , η δημιουργία του πολυκαταστήματος είναι ευπρόσδεκτη αφού προσθέτει στο τουριστικό προϊόν της Επαρχίας Πάφου.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ,για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κ Θρασυβούλου σημείωσε πως η αγορά εξακολουθεί να είναι παγωμένη , και πως ο κόσμος δεν μπορεί να ξοδέψει, οπότε η έξοδος στα εστιατόρια αποτελεί πολυτέλεια.

Ανέκαθεν πρόσθεσε κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο υπήρχαν οι χοροί και οι συνεστιάσεις, ενώ φέτος είπε και αυτές οι εκδηλώσεις έχουν μειωθεί σημαντικά.

Αυτό που ευελπιστούμε σημείωσε ο κ Θρασυβούλου είναι να διαφανεί πως αναμένεται η νέα τουριστική περίοδος και κατά πόσο θα συρρικνωθεί ή θα επεκταθεί βάση των οδηγιών και των προσπαθειών που καταβάλλονται από πλευράς του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και των υπόλοιπων φορέων.

Πρόσθεσε ακόμη, πως αυτό που απομένει στα κέντρα αναψυχής είναι οι υπέρογκες χρεώσεις από όλες τις πλευρές την στιγμή που τα κέντρα αναψυχής παραμένουν κλειστά πέραν των έξι μηνών το χρόνο.

Παρατήρησε επίσης πως πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις οι οποίες έχουν να παίρνουν από τα κέντρα αναψυχής, επίμονα και με διάφορους τρόπους προσπαθούν να εισπράξουν.

Κάλεσε τέλος τους πιστωτές των κέντρων αναψυχής να έχουν υπομονή και να προσφεύγουν στις σωστές διαδικασίες για να εισπράξουν, προσθέτοντας πως έχουν γίνει καταγγελίες από κέντρα αναψυχής για προσπάθειες εισπράξεων μέσω εισπρακτικών εταιρειών που χειρίζονται διαφορετικούς τρόπους εισπράξεων .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/