Έντονη αντίδραση οργανωμένων κυνηγών για τα μέτρα

Έντονη αντίδραση οργανωμένων κυνηγών για τα μέτρα

“Έξω φρενών” είναι οι οργανωμένοι κυνηγοί με τα νέα, έκτακτα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου μετά τις έντεκα το βράδυ, με ισχύ από αύριο 23 Οκτωβρίου και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι από την 1η Νοεμβρίου αρχίζει η κυνηγετική περίοδος λαγού και πέρδικας.

Με επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ζητά όπως εξαιρεθούν οι κυνηγοί και οι ψαράδες απο το νέο διάταγμα σε θέματα μετακίνησης. Απευθύνουν επίσης έκκληση προς την κυβέρνηση να σεβαστεί τις χιλιάδες των κυνηγών και των ψαράδων, οι οποιοι έχουν πληρώσει τις άδειες τους και θέλουν να ασκήσουν τα νόμιμα τους δικαιώματα.


Προειδοποιούν μάλιστα, με δυναμικές κινητοποίησεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

Προς Υπουργό Εσωτερικών

Από Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Κοινοποίηση Υπουργό Γεωργίας, Υπουργό Δικαιοσύνης, Προϊστάμενο Υπηρεσίας θήρας

Ημερομηνία 22/10/2020

Θέμα : Νέα διατάγματα σε θέματα διακίνησης

Έντιμε Κύριε Υπουργέ

Βάση του τελευταίου διατάγματος θεωρούμε ότι από τις απαγορεύσεις μετακίνησης στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου θα πρέπει να εξαιρεθούν οι κυνηγοί αλλά και οι ψαράδες. Τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ψαράδες για να μεταβούν είτε για κυνήγι είτε για ψάρεμα κατά το ξημέρωμα, όπου με την νέα ώρα θα είναι κοντά στις 05,20 θα πρέπει να βρίσκονται στον δρόμο πολύ πιο πριν.

Δεν είναι δυνατό κάποιος να θέλει να πάει από την Πάφο για Κυνήγι στη Λευκωσία ή από την Λεμεσό στην Πάφο και να μπορέσει να το πράξει εντός των ωρών που επιτρέπεται η διακίνηση και να βρίσκετε στον χώρο που επιθυμεί πριν τις 05,30 το πρωί .

Οι δραστηριότητες τόσο του κυνηγίου όσο και του ψαρέματος διεξάγονται είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε μικρό ομαδικό επίπεδο ανάμεσα σε συγγενικά ή και φιλικά πρόσωπα που ούτος η αλλιώς έρχονται σε καθημερινή επαφή. Στην ύπαιθρο οι κυνηγοί και οι ψαράδες αποφεύγουν ο ένας τον άλλο κυρίως για σκοπούς ασφάλειας και δεν τίθεται θέμα μετάδοσης του ιού στην ύπαιθρο.

Παρακαλούμε όπως τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ψαράδες να εξαιρεθούν από την παρακάτω απαγόρευση. Οποιαδήποτε άλλη παράλογη απόφαση εξυπηρετεί τα συμφέροντα αντι κυνηγών και ατόμων που υποσκάπτουν την νόμιμη κυνηγετική και αλιευτική δραστηριότητα. Χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν πληρώσει τις κυνηγετικές και αλιευτικές τους άδειες και δεν μπορούμε να τους στερούμε τα νόμιμα τους δικαιώματα χωρίς λόγο και αιτία

‘Απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών από τις 11 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρες, εξαιρουμένων των μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους (από/προς φαρμακείο, νοσηλευτήριο) ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου’

Ευχόμαστε ότι θα αντιληφθείτε το λογικό αίτημα μας . Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κινητοποιήσεις για διεκδίκηση των λογικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Αναμένουμε την απάντηση σας

Με εκτίμηση

Άριστος Αριστείδου
Αντ –Πρόεδρος Κ.Ε.Κ.Κ

Πηγή: Alphanews