Έντονο ενδιαφέρον δημοτών για τη μετονομασία

Έντονο ενδιαφέρον δημοτών για τη μετονομασία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφεται ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες στην καμπάνια που προκήρυξε ο Δήμος Πάφου για την κατάθεση προτάσεων από τους δημότες Πάφου για αλλαγή του ονόματος της σημερινής πλατείας Κέννεντυ.

Ενώ το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, βάσει της απόφασης της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, στο Δημοτικό Μέγαρο και σε ηλεκτρονική μορφή κατέφθασαν ήδη δεκάδες προτάσεις δημοτών μέσα σε λίγες μέρες για το όνομα που θα πρέπει να φέρει η κεντρική πλατεία της πόλης μετά την υπό εκτέλεση ανάπλαση της.


Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε στον «Φ» αρμόδια πηγή του Δήμου, η οποία επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το ενδιαφέρον των δημοτών είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο υπολόγιζε και η δημοτική αρχή προκηρύσσοντας το δημοψήφισμα. «Οι δημότες Πάφου νοιώθουν έντονα ότι το θέμα της ονοματοδοσίας συνδέεται με το χθες της πόλης τους και τους αφορά άμεσα», είπε χαρακτηριστικά η εν λόγω πηγή.

Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, οι δημότες καλούνται σε πρώτη φάση να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νέο όνομα της σημερινής πλατείας Κέννεντυ, το οποίο θα πρέπει να είναι δηλωτικό της ιστορίας της πόλης, της πορείας της μέσα στο χρόνο και της σημαντικής θέσης της στο γενικότερο γίγνεσθαι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι προτάσεις ονοματοδοσίας θα παραπεμφθούν αρχικά σε ειδική επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό στον Δήμο Πάφου και η οποία θα ετοιμάσει μια πρώτη λίστα με 10-15 ονόματα που κρίνονται ως τα πλέον κατάλληλα για το σκοπό του δημοψηφίσματος.

Η λίστα αυτή θα παραπεμφθεί στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου το οποίο και θα καταλήξει σε ένα «short list» προτεινόμενων ονομάτων για την κεντρική πλατεία της πόλης, που θα αποτελείται από πέντε ονόματα-προτάσεις.

Η λίστα αυτή θα τεθεί ενώπιον των δημοτών της Πάφου κατά το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει ο κόσμος της πόλης το όνομα που θα έχει πλέον η υπό ανάπλαση κεντρική πλατεία Πάφου. Δικαίωμα συμμετοχής στο δημοψήφισμα θα έχουν μόνο οι δημότες Πάφου και για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιηθούν οι επίσημοι εκλογικοί κατάλογοι.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου