Έπαινο εξασφάλισε η συμπολίτισσα μας Μαριλένα Αντωνιάδου

Έπαινο εξασφάλισε η συμπολίτισσα μας Μαριλένα Αντωνιάδου

Η συμπολίτισσα μας Μαριλένα Αντωνιάδου διακρίθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό


Πνευματικής Συντροφιάς Λεμεσού με έπαινο για το ποίημα της «οι φωνές της προσφυγιάς» στο οποίο συμμετείχαν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας γραμματικών γνώσεων , επαγγελματικών ασχολιών, είτε κατοικούν στη Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, έχουν την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στη νεοελληνική γλώσσα. Στο 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος πέραν των 200 συμμετοχών και διακρίθηκαν 10 άτομα ενώ απονεμήθηκαν  3 βραβεία, 3 έπαινοι και 4 τιμητικές διακρίσεις στην ποίηση . Οι συμμετέχοντας μάλιστα χρησιμοποίησαν το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή της συμμετοχής τους. Η τελετή απονομής των Πανελλήνιων Λογοτεχνικών Βραβείων έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού απηύθυναν ο πρόεδρος της Λογοτεχνικής συντροφιάς Λυκειάρχης Κυριάκος Μπαρρής, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ενώ εκ μέρους του Πρέσβη της Ελλάδος Βασίλη Παπαϊωάνου χαιρετισμό ανέγνωσε ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων της Πνευματικής Συντροφιάς λογοτέχνης Άθως Χατζήματθαίου. Στην ομιλία του ο πρέσβης της Ελλάδας ανέφερε πως η εκδήλωση της απονομής των βραβείων αποτελεί περεταίρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα του πολιτισμού και προσπάθεια αναστοχασμού για τη σημασία της λογοτεχνίας και εν γένει τη συμβολή των λογοτεχνών στην προαγωγή του πολιτισμού ως αντίδοτου στην οικονομική και ηθική κρίση που ταλανίζει στις μέρες μας τις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η ελληνική λογοτεχνία ως πνευματική δραστηριότητα, δεν αναπτύσσεται αποκλειστικά στο στενό γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, αλλά στον ευρύτερο πνευματικό της χώρο του Ελληνισμού , αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελεί και η λογοτεχνική παραγωγή της πρόσθεσε ο κ Παπαιωάννου στην ομιλία του που την ανέγνωσε ο κ Χατζήματθαίου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο Λεμεσιανός λογοτέχνης και τέως πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Λεμεσού « Βασίλης Μιχαηλίδης» Γιώργος Πετούσης

 

Η εκδήλωση έκλεισε με   καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Αντρική τετραφωνιά Λεμεσού υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μαρίνου Μιτέλλα , όπου ακούστηκαν συνθέσεις της ταλαντούχου συνθέτριας Γεωργίας Κόμπου σε στίχους του Άθου Χατζήματθαίου.

 

Στην ποίηση το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Γιώργο Μετηλία από την Αθήνα για το έργο « εικαστικό κυρίας στον χωροχρόνο» με το ψευδώνυμο «Σμιλής Χρωστήρας». Τον πρώτο έπαινο εξασφάλισε ο Δήμος Χλωπτσιούδης από την Θεσσαλονίκη για το έργο « Νόστος» με το ψευδώνυμο « ο Δείμος του Πολίτη». Στον κυπριακό στίχο το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Μιχαήλ από τη Λεμεσό για το έργο « ο έρωτας» με το ψευδώνυμο « Τζυπριώτης» ενώ στο διήγημα το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Μυρούλα Μαππούρα από τα Λιβάδια Λάρνακας για το έργο « το μπαουλάκι με τον θησαυρό της Χριστοθέας» με το ψευδώνυμο « Χανάναια». Ο πρώτος έπαινος στον κυπριακό στίχο απονεμήθηκε στον Ντίνο Κουμπάτη από την Σαλαμίνα για το έργο « κλειδωμένη πόρτα» με το ψευδώνυμο « AlterEgo».