Έπιασαν τον διαρρήκτη στα πράσα

Έπιασαν τον διαρρήκτη στα πράσα

Έγινε αντιληπτός από περίοικους να φεύγει από διαμέρισμα πολυκατοικίας μέσω της μπαλκονόπορτας και αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία αντιλαμβανόμενοι ότι επρόκειτο για διαρρήκτη. Στο μέρος έσπευσαν μέλη της ομάδας «Ζ», ωστόσο ο διαρρήκτης πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι της πολυκατοικίας, επιχειρώντας να διαφεύγει, πριν τελικά πέσει στα χέρια των αστυνομικών με επεισοδιακό τρόπο.

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου διαπιστώθηκε ότι ήταν 39χρονος ομογενής, ο οποίος εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα σε κοντινό ανοιχτό χώρο, έχοντας στην κατοχή του αντικείμενα που η Αστυνομία θεωρεί προιόντα και σύνεργα κλοπών, καθώς και ένα κομμάτι ξύλο. Όταν ο 39χρονος περικυκλώθηκε από τους αστυνομικούς επιτέθηκε χρησιμοποιώντας το ξύλο σε ένα εξ αυτών, στην προσπάθεια του να διαφύγει, χτυπώντας τον στο κεφάλι και στην ωμοπλάτη.


Ακολούθησε πάλη των δύο αστυνομικών με τον ύποπτο τον οποίο τελικά ακινητοποίησαν και συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν δέσμη κλειδιών, διαρρηκτικά εργαλεία, μια γυναικεία τσάντα και άλλα αντικείμενα αξίας, που οι αρχές θεωρούν προιόντα διαρρήξεων και κλοπών. Ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις για τα ανευρεθέντα στην κατοχή του και τέθηκε υπό κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προς διευκόλυνση των ερευνών.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη κάκωση κλείδας και χεριού. Η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχίες και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Πηγή: Φιλελεύθερος