Έτοιμος νέος παραλιακός  πεζόδρομος στην Κ. Πάφο

Έτοιμος νέος παραλιακός πεζόδρομος στην Κ. Πάφο

Στη διάθεση κατοίκων και τουριστών της Πάφου, τίθεται ο ανατολικός παραλιακός πεζόδρομος, κατά μήκος της ακτογραμμής μπροστά από τα ξενοδοχεία της Κάτω Πάφου και της Γεροσκήπου.

Οι εργασίες έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, ενώ ήδη εκατοντάδες άνθρωποι τον χρησιμοποιούν καθημερινά για τη βόλτα και την άθλησή τους. Μιλώντας στον «Φ» ο αντιδήμαρχος Πάφου, Χρήστος Μακαρίου, τόνισε ότι ο παραλιακός πεζόδρομος μήκους δύο χιλιομέτρων ξεκινά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην παραλία της Γεροσκήπου και καταλήγει στο ξενοδοχείο Αλμύρα.


«Ο πεζόδρομος έχει εμπλουτισθεί με υπηρεσίες και βελτιώθηκε με τρόπο που να αποτελέσει «κράχτη» για αναψυχή, άσκηση και περίπατο», τόνισε. «Ο πεζόδρομος, πέραν της τοπιοτέχνησης του για να αποτελεί χώρο άσκησης, ξεκούρασης και περιπάτου, περιλαμβάνει επίσης πλέον φωταγώγηση και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού».

Το έργο είναι προϋπολογισμού €200.000 και κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό δεδομένου ότι βρίσκεται κατά μήκος της τουριστικής παραλιακής περιοχής στην οποία διακινείται καθημερινά πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες.

Πηγή: Φιλελεύθερος