Έφτασαν και είναι πανέτοιμα τα νέα πυροσβεστικά αεροπλάνα

Έφτασαν και είναι πανέτοιμα τα νέα πυροσβεστικά αεροπλάνα

Τα δύο νέα πυροσβεστικά αεροπλάνα με τα οποία η Κύπρος ενισχύεται φέτος το καλοκαίρι για θέματα πυρόσβεσης, έπιασαν χθες δουλειά, αλλά ευτυχώς για σκοπούς άσκησης και προετοιμασίας μόνο.

Τα δύο πτητικά μέσα, τύπου Tractor, που έχουν έρθει στην Κύπρο από την Ισπανία στα πλαίσια συμφωνίας της κυβέρνησης αντίστοιχης με αυτήν για τα ρωσικά Kamov 32, έφθασαν το πρωί από την βάση τους στο Ακρωτήρι στο αεροδρόμιο Πάφου για σκοπούς εκπαίδευσης των πληρωμάτων και προετοιμασίας για τις πυροσβέσεις του καλοκαιριού.


Τα δύο αεροπλάνα, που είναι υπό την διαχειριστική ευθύνη του Τμήματος Δασών, πραγματοποίησαν χθες το πρωί εκπαιδευτικές και προπαρασκευαστικές πτήσεις σε διάφορα σημεία της επαρχίας Πάφου, με ιδιαίτερη σημασία από πλευράς πρασίνου. Παράλληλα, πραγματοποιούν και δοκιμαστικές ρίψεις νερού σε συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές που αναμένεται ότι θα μας απασχολήσουν και το φετινό καλοκαίρι.

Η δραστηριοποίηση των δύο air tractor κρίνεται ιδιαίτερα φέτος ως κομβικής σημασίας για την θωράκιση της Κύπρου από την πύρινη λαίλαπα που της προκαλεί σοβαρές πληγές τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι όπως είναι πια γνωστό κατά πάσα πιθανότητα τα πυροσβεστικά ελικόπτερα από την Ρωσία δεν θα ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Δημοκρατίας.

Πηγή: Φιλελεύθερος