“Έφυγε” ο Μιχαλάκης Λεπτός…

“Έφυγε” ο Μιχαλάκης Λεπτός…

Δυσάρεστα ήταν τα νέα για την οικογένεια Λεπτός αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της Πάφου. Δυστυχώς ο αγαπητός Μιχαλάκης Λεπτός απεβίωσε…

Το Πάφος24 εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του!


Ο Μιχαλάκης Λεπτός γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην Κερύνεια ως αυτοδηµιούργητος επιχειρηµατίας που αξιοποίησε την επιστηµονική του κατάρτιση και τα εφόδια που απέκτησε ως πολιτικός µηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στην Κερύνεια ανέπτυξε έντονη επιχειρηµατική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στον τοµέα ανάπτυξης γης µε πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη έργα.

Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 άφησε στις κατεχόµενες περιοχές µεγάλη περιουσία και δραστηριοποιήθηκε στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, µε έργα όπως το Saudia City, µια σύγχρονη κοσµόπολη µε 4000 κατοικίες, παλάτια και άλλα.

Από το 1978 επέλεξε την Πάφο ως κέντρο των δραστηριοτήτων του, ενώ η συµβολή του στην τουριστική και οικοδοµική βιοµηχανία υπήρξε µεγάλη. Πέραν της Πάφου, έργα του Οµίλου υπάρχουν στη Λεµεσό, αλλά και στην Ελλάδα.

Από τα νέα έργα του Οµίλου, ξεχωρίζει το Neapolis Smart Eco City, µία σύγχρονη πόλη έκτασης 1,1 εκατ. τετραγωνικών µέτρων.