“Έφυγε” ο πολυμήχανος αιώνιος έφηβος, Αντρέας Κωνσταντινίδης

“Έφυγε” ο πολυμήχανος αιώνιος έφηβος, Αντρέας Κωνσταντινίδης

Έφυγε χθες τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 77 χρόνων ο Αντρέας Κωνσταντινίδης, γνωστός ως ο κύριος Αντρέας της Α.Ε.Τ.Α..

Ένας άνθρωπος όλο ζωή, γεμάτος ιδέες, όρεξη και πάντα ακούραστος για δημιουργία ο Αντρέας Κωνσταντινίδης άφησε την τελευταία του πνοή χθες στις 4 το πρωί μετά απο σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.


Ο Αντρέας Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Τάλα της Πάφου στις 20 Μαρτίου του 1939 και μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια αποτελούμενη από 11 αδέρφια. Είχε πέντε παιδιά και οκτώ εγγόνια.

Υπήρξε ο ιδρυτής και διευθυντής της σχολής Α.Ε.Τ.Α Πάφου. Ο Αντρέας Κων/δης ήταν πτυχιούχος Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και κάτοχος πιστοποιητικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για τη διδασκαλία Οικονομικών, Εμπορικών και Λογιστικής.

Υπήρξε συγγραφέας βιβλίων λογιστικής ενώ αρθρογράφησε σε επιστημονικά περιοδικά για οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Υπήρξε δραστήριο μέλος της οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου της οποίας διετέλεσε και Πρόεδρος.

Στο παρελθόν ο Αντρέας Κωνσταντινίδης διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του Συνεδριακού Κέντρου και του ξενοδοχείου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Για 35 ολόκληρα χρόνια εργάστηκε στα σχολεία υπηρετώντας την Παιδεία και το 1999 αφυπηρέτησε ως Βοηθός Διευθυντής.

Στο χώρο της πολιτικής έχει μια πορεία αρκετά δυναμική. Το 1976 διεκδίκησε -ως ανεξάρτητος υποψήφιος- βουλευτική έδρα στην επαρχία Πάφου και κατά τις δημοτικές εκλογές του 1991 διεκδίκησε τη θέση του δημάρχου της Πάφου, συγκεντρώνοντας ποσοστό έγκυρων ψήφων 11,54%.

Το 2006 ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου.

Ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό ινστιτούτο στην Πάφο και στην Παναγιά και διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος σε διάφορα σωματεία και οργανώσεις.

Η κηδεία του Ανδρέα Κωνσταντινίδη θα γίνει αύριο Τρίτη 27/09/2016 στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 2 μέχρι τις 3 ενώ η κηδεία θα τελεστεί στις 3 μετά το μεσημέρι.

Πηγή: PafosPress