Έφυγε πλήρης ημερών ο αγαπητός σε όλους “Κόκος”

Έφυγε πλήρης ημερών ο αγαπητός σε όλους “Κόκος”

Λίγα μόνο 24ωρα πριν ξανακάνει, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, την επανεμφάνιση του ενώπιον των χιλιάδων θαυμαστών του, ο «Κόκος», ο φημισμένος ανά την υφήλιο πελεκάνος του λιμανιού της Κάτω Πάφου, έφυγε πλήρης ημερών.

Ο πελεκάνος που έφτασε να γίνει τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο BBC, στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας, σε κανάλια της Γαλλίας, της Δανίας, μέχρι και της Βραζιλίας, πέθανε σε βαθιά γηρατειά, όπως δήλωσε χθες στον «Φ» ο κάτοχος του και ιδιοκτήτης του εστιατορίου που φέρει και το όνομα του, Pelican Restaurant, Άντρος Παπίρης.


Ο «Κόκος» βρισκόταν την περίοδο αυτή του κορωνοϊού απομονωμένος στις ειδικές εγκαταστάσεις που έγιναν για την άνετη διαβίωσή του, στην κατοικία του ιδιοκτήτη του. Ο κ. Παπίρης τονίζει ότι ο πελεκάνος εξακολουθούσε όλη αυτή την περίοδο του lockdown ή της μερικής εμπορικής δραστηριότητας να παραμένει προφυλαγμένος για παν ενδεχόμενο στα ειδικά κλουβιά που έγιναν για τη διαβίωση του, ενώ ούτε το αγαπημένο του νερό του έλειψε, αφού μέχρι και την πισίνα της κατοικίας χρησιμοποιούσε συχνά για το μπάνιο του.

«Δυστυχώς όμως, το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και για τον αγαπημένο όλων των επισκεπτών του λιμανιού, “Κόκο”», είπε ο Άντρος Παπίρης. «Έχοντας φθάσει το ανώτατο προσδόκιμο ζωής του είδους, τα 25 και πλέον χρόνια, ο «Κόκος» έφυγε πλήρης ημερών και έχοντας το τελευταίο διάστημα αρχίσει να εκδηλώνει έντονα τις συνέπειες του γήρατος».

Η αξία που απέδιδαν οι ιδιοκτήτες του πελεκάνου σε αυτόν, φαίνεται και από το γεγονός ότι ο «Κόκος» ήταν το πρώτο πουλί το οποίο υποβλήθηκε σε εξειδικευμένα και πολυδάπανα χειρουργεία, σε ειδική κλινική ζώων, για αποκατάσταση τραυμάτων στα φτερά και σε άλλα μέρη του σώματος του πριν μερικά χρόνια.

Πηγή: Φιλελεύθερος