Ήταν στημένο το Αγία Νάπα – Πάφος FC; – Κόκκινος φάκελος από UEFA

Ήταν στημένο το Αγία Νάπα – Πάφος FC; – Κόκκινος φάκελος από UEFA

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του sportime.com.cy από την Αστυνομία Κύπρου, η αναμέτρηση του κυπέλλου από τον α’ γύρο, για την οποία έχει σταλεί από την UEFA φάκελος στην ΚΟΠ, είναι το Αγία Νάπα Πάφος FC που διεξήχθη στις 27 Νοεμβρίου και έληξε με νίκη των φιλοξενουμένων με 3-0.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι καταγράφεται αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας έχει αποταθεί ήδη σε αρμόδιες αρχές χωρών εκτός Ευρώπης. Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν διασταυρωθεί αναφέρουν ότι η UEFA δεν επιρρίπτει ευθύνη στα σωματεία που αναφέρονται στον φάκελο.


Σημειώνεται πως από το 2011 ο συγκεκριμένος είναι ο 80ός φάκελος που έχει φτάσει στην Αστυνομία και μέχρι στιγμής ουδείς εξ αυτών έχει εξιχνιαστεί.

Τι ισχύει με τις ποινές

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που η Αστυνομία καταφέρει να στοιχειοθετήσει ευθύνη στο ένα ή και στα δύο σωματεία που εμπλέκονται σε φάκελο, τότε οι ποινές είναι οι ακόλουθες:

  1. Στον πρώτο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000.
  2. Στο δεύτερο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση 6 βαθμών. Σε περίπτωση που ο φάκελος αφορά ομάδα Β’, Γ’ ή Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης Κατηγορίας Πρωταθλήματος ΚΟΠ, τότε επιπρόσθετα της ποινής του προστίμου των €50.000 και της αφαίρεσης των 6 βαθμών, θα επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης ανόδου του σωματείου στην πιο πάνω ανώτερη κατηγορία και στη θέση του θα προάγεται το αμέσως επόμενο σωματείο.
  3. Στο τρίτο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη ΚΟΠ.
  4. Στο τέταρτο φάκελο θα επιβάλλεται η ποινή προστίμου €100.000 και παράλληλα διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο το οποίο έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας δεν θα έχει δικαίωμα επανεγγραφής του και συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια

Πηγή: Sportime.com.cy