Αδελφοποίηση Χλώρακας με Δήμο Σαλαμίνας

Αδελφοποίηση Χλώρακας με Δήμο Σαλαμίνας

Η κοινότητα Χλώρακας και ο Δήμος Σαλαμίνας θα αδελφοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων στην Χλώρακα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Κλεόβουλος Παπακώστας.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κοινότητας, μουσική εκδήλωση με τους Χρήστο Μενιδιάτη και Ελευθερία Ελευθερίου.


Την επομένη, παραμονή της γέννησης της Παναγίας στις 18:00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του  Πανιερώτατου  Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου και μετά στις 19:45 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης της κοινότητας Χλώρακας με τον Δήμο Σαλαμίνας. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς Κυπριακούς και Ελληνικούς χορούς από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα. 

Οπως ανέφερε ο κ. Παπακώστας, οι σχέσεις Χλώρακας – Σαλαμίνας χρονολογούνται  από το 1954, όταν ο πλοίαρχος του πλοιαρίου ” Σειρήν”  καπετάν Βαγγέλης Λουκάς Κουταλιανός μετέφερε το πρώτο οπλισμό για τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Σημείωσε πως ο ίδιος καπετάνιος ήρθε με το τέταρτο δρομολόγιο που είχε γίνει τότε με το “Άγιος Γεώργιος”, συνελήφθηκε στην Ακτή Ροδαφίνια της Χλώρακας, καταδικάστηκε και κλείστηκε στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας μαζί με τους Χλωρακιώτες αγωνιστές.

Την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00 θα παρουσιαστεί από το Θέατρο σκιών  “Ο γάμος του Καραγκιόζη» από τον λαϊκό καραγκιοζοπαίχτη Χριστόδουλο Πάφιο.