Αθώοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση πινακίδων

Αθώοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση πινακίδων

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου απάλλαξε τους κατηγορούμενους από όλες τις κατηγορίες και τους τους αθώωσε στην υπόθεση των πινακίδων του Δήμου Πάφου.

Το Δικαστήριο ανακοινώνοντας την 100σέλιδη απόφαση του, ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, δηλαδή οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης που συνεργάζονταν με τον Δήμο Πάφου και ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου ο οποίος εργαζόταν για χρόνια στον τομέα της οδοσήμανσης, απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών και αθωώνονται.


Όλοι οι κατηγορούμενοι, είπε η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, απάντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν. Τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν είναι της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστογραφίας, απόσπασης χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπής από δημόσιο λειτουργό, κατάχρησης εξουσίας και συγκάλυψης και απάτης. Αυτά αφορούν την περίοδο 2006 -2011.

Στην υπόθεση, είπε, οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία σε 44 κατηγορίες ενώ στο Δικαστήριο κατέθεσαν 49 μάρτυρες κατηγορίας και 6 μάρτυρες υπεράσπισης, η μαρτυρία των οποίων εξετάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή και σφαιρικά. Οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε ανόμοτες δηλώσεις.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Ρέα Λιμνατίτου ανέφερε πως το Δικαστήριο δεν μπορεί να βασιστεί σε ισχυρισμούς που στηρίζονται σε πιθανολογίες.

Στην κατηγορία τς συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, είπε, δεν υπήρξε ικανοποιητική μαρτυρία προσθέτοντας πως ούτε η μαρτυρία ήταν ικανοποιητική για την οικειοποίηση διάφορων υλικών.

Το Δικαστήριο είπε ωστόσο πως ήταν διάτρητο το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης των υλικών στο Δήμο Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ