Αθώωσαν την μάνα, πατέρας και γιος στη φυλακή

Αθώωσαν την μάνα, πατέρας και γιος στη φυλακή

H μητέρα αθωώθηκε, ο γιος της θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή των 5 1/2 χρόνων φυλάκισης που του επιβλήθηκε και ο σύζυγος θα παραμείνει στο κελί 2 1/2 χρόνια περισσότερο από όσο είχε ορίσει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Πρόκειται για την υπόθεση που αφορούσε την καλλιέργεια φυτών κάνναβης στο χωριό Σίμου της Πάφου το 2015. Η ΥΚΑΝ είχε βρει στο σπίτι που διέμεναν οι τρεις 366 δενδρύλλια κάνναβης και σχεδόν 6 κιλά χασίς. Είχαν οδηγηθεί όλοι στο δικαστήριο και καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή φυλάκισης 5 1/2 χρόνων. Και οι τρεις έκαναν εφέσεις θεωρώντας έκδηλα υπερβολική την ποινή, ενώ καταχωρίσθηκαν και αντεφέσεις από τον γενικό εισαγγελέα που θεωρούσε ανεπαρκείς τις ποινές που επιβλήθηκαν.


Δύο μέσα, μία έξω

Το Ανώτατο Δικαστήριο που εκδίκασε τις εφέσεις αποφάνθηκε πως η μητέρα και σύζυγος, στη βάση της μαρτυρίας που παρουσιάστηκε, δεν θα έπρεπε να καταδικαστεί γιατί δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα επειδή διέμενε στο ίδιο σπίτι και είχε γνώση των αδικημάτων. Το Ανώτατο ακύρωσε την ποινή και έτσι αποφυλακίζεται.

Ο σύζυγός της, ο οποίος παραδέχθηκε ότι αυτός καλλιεργούσε τα ναρκωτικά μαζί με τον γιο της συζύγου του, θεωρήθηκε ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί σε μεγαλύτερη ποινή από αυτήν των 5 1/2 ετών και το Ανώτατο αύξησε την ποινή σε 8 χρόνια.

Ο γιος που βοηθούσε τον πατριό του παραμένει στη φυλακή, όπως είχε διατάξει το πρωτόδικο δικαστήριο, για 5 1/2 χρόνια. Τα τρία μέλη της οικογένειας, το καθένα εκ των οποίων έχει διαφορετικό επώνυμο (Χειμώνας, Hiscock, Torgash), διέμεναν σε σπίτι σε απομονωμένη περιοχή στη Σίμου της Πάφου, το οποίο είχαν μετατρέψει σε βιοτεχνία καλλιέργειας και παραγωγής χασίς με σκοπό την προμήθεια σε τρίτους.

Πηγή: Πολίτης