Αθώωσαν τον οδηγό που παρέσυσε τον Νάσο – Οι υπόλοιποι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Αθώωσαν τον οδηγό που παρέσυσε τον Νάσο – Οι υπόλοιποι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Το δικαστήριο αθώωσε τον οδηγό που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον Νάσο Κωνσταντίνου, ο οποίος ξεψύχησε στις 4 Μαΐου του 2017, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. Αντίθετα, έξι άτομα αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την ίδια υπόθεση.

Ο οπαδός του ΠΑΟΚ, είχε μεταβεί με φίλους του στη Θεσσαλονίκη από την Πάφο, προκειμένου να παρακολουθήσει τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στις 27 Απριλίου του 2017. Στην οδό Αγίου Δημητρίου δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους.


Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο 24χρονος Κύπριος, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος που αθωώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους υπόλοιπους έξι συλληφθέντες, ο ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος. Οι πέντε από αυτούς θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στις 10 Απριλίου 2019 καθώς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία.

Η υπόθεση του ανήλικου, θα κριθεί από άλλο δικαστήριο.

Πηγή: Sportime