ΑΚΕΛ: Οι Χαρουπόμυλοι πρέπει να αξιοποιηθούν

ΑΚΕΛ: Οι Χαρουπόμυλοι πρέπει να αξιοποιηθούν

Μετά και την πρόσφατη έκρηξη πυρκαγιάς που τέθηκε κακόβουλα σε μέρος των εγκαταστάσεων της Συνεργατικής Εταιρείας Χαρουπιών, επανήλθε στην επιφάνεια η ανάγκη αξιοποίησης των «Χαρουπόμυλων» από τη Δημοτική Αρχή και άλλους οργανωμένους φορείς της επαρχίας.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον Δήμο Πάφου το ΑΚΕΛ, τονίζοντας ότι και στο παρελθόν στα πλαίσια προετοιμασίας των πολιτιστικών δομών ενόψει της ανάληψης του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017», το ΑΚΕΛ Πάφου ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς κάποια εξέλιξη κύρια λόγω κάποιων τεχνικών δυσκολιών, αλλά και οικονομικών διαφορών που προέκυψαν μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.


«Οι «Χαρουπόμυλοι» προσφέρονται ως η ιδανική λύση για δημιουργία χώρων πολιτισμού ή άλλων δραστηριοτήτων προς όφελος των συμπολιτών μας, ακολουθώντας με τον τρόπο αυτό το παράδειγμα άλλων επαρχιών», υποστηρίζει το ΑΚΕΛ. « Συνεπώς, στη βάση και των τελευταίων εξελίξεων στο Συνεργατισμό, πρέπει να ενταθούν οι παραστάσεις προς την κυβέρνηση και το Συνεργατισμό, είτε για αγορά των «Χαρουπόμυλων» έναντι συμβολικού ποσού, είτε για μακροχρόνια ενοικίαση τους από το Δήμο Πάφου, ώστε να τερματιστεί η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης, που μεταξύ άλλων, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ, αναφέρεται στην επιστολή, είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής για ανάληψη οποιασδήποτε δράσης κινείται προς τη κατεύθυνση υιοθέτησης της εισήγησης και αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου προς όφελος των δημοτών και της πόλης.

Πηγή: Pafosnet