ΑΚΕΛ Πάφου: “Ο ίδιος ο Μάριος Νεοφύτου έθεσε εαυτόν εκτός Κόμματος”

ΑΚΕΛ Πάφου: “Ο ίδιος ο Μάριος Νεοφύτου έθεσε εαυτόν εκτός Κόμματος”

Σε σχέση με σημερινές δημόσιες τοποθετήσεις του Μάριου Νεοφύτου, η Επαρχιακή Επιτροπή παραθέτει τα πιο κάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο Μάριος Νεοφύτου, όντας μέλος της απερχόμενης Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου, προέβη σε δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ της επιλογής συγκεκριμένης υποψηφιότητας για τις Προεδρικές Εκλογές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν μερικούς μήνες και πριν καν ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες όπως προνοούνται από το καταστατικό και τους κανονισμούς λειτουργίας του Κόμματος. Ως μέλος καθοδηγητικού σώματος που ήταν, δηλαδή της Επαρχιακής Επιτροπής, ο Μάριος Νεοφύτου γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά ότι τις όποιες απόψεις του όφειλε να τις εκφράσει ελεύθερα εντός του Κόμματος και την κατάλληλη στιγμή και όχι να τις δημοσιοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Τα πιο πάνω δεν ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο επεβλήθη η ποινή της αποβολής για ένα χρόνο στον Μάριο Νεοφύτου. Ο Μάριος Νεοφύτου, σε συνέλευση της Κομματικής του Ομάδας, με έξαλλη και επιθετική συμπεριφορά, ουσιαστικά τορπίλισε την συνέλευση επειδή διαφώνησε με αναφορές του Γραμματέα της Κομματικής Ομάδας, όταν αυτός κατάθετε προς συζήτηση τον απολογισμό και την εκτίμηση για τα αποτελέσματα των Κοινοτικών Εκλογών. Το αποτέλεσμα ήταν ο Γραμματέας της Κομματικής Ομάδας να μην καταφέρει να καταθέσει την εισήγησή του λόγω της έντασης που προκλήθηκε στη συνεδρία από την συμπεριφορά του Μάριου Νεοφύτου. Λόγω των λεκτικών επιθέσεων που δέχτηκαν και άλλοι παρευρισκόμενοι στη συνέλευση, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την όλη συμπεριφορά του Μάριου Νεοφύτου.

Η απερχόμενη Επαρχιακή Γραμματεία του Κόμματος, ασχολήθηκε με τα όσα καταγράφονται πιο πάνω αρκετές φορές. Καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να γίνει συνάντηση με τον Μάριο Νεοφύτου σε μια προσπάθεια να συζητηθούν μαζί του πιο πάνω και να βρεθεί τρόπος να εξομαλυνθούν τα προβλήματα. Και ενώ από πλευράς της Επαρχιακής Γραμματεία καταβλήθηκαν παρά πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει και να συναντηθεί μαζί του, αυτός επέλεξε να μην ανταποκρίνεται στις επανειλημμένες εκκλήσεις. Ανάμεσα σε άλλα, δεν δίστασε να πει σε δυο μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας όταν του τηλεφώνησαν καλώντας τον σε συνάντηση με την Επαρχιακή Γραμματεία, ότι δεν αναγνώριζε ούτε την Επαρχιακή ούτε Κεντρική ηγεσία του Κόμματος! Ουσιαστικά με την όλη στάση και συμπεριφορά του, ο ίδιος ο Μάριος Νεοφύτου έθεσε εαυτόν εκτός Κόμματος.

H απόφαση για αποβολή του και επανεξέταση της απόφασης σε ένα χρόνο λαμβάνοντας υπόψη την όλη στάση και συμπεριφορά του στο διάστημα αυτού του χρόνου, δεν ήταν σε καμιά περίπτωση ούτε αντικαταστατική, ούτε αντιδημοκρατική, ούτε ετσιθελική όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Με βάση την αντικομματική συμπεριφορά που επέδειξε, η ποινή θα μπορούσε να ήταν πιο αυστηρή. Η απερχόμενη Επαρχιακή Επιτροπή όμως, επέλεξε να επιβάλει ποινή αποβολής μόνο για ένα χρόνο, δηλαδή μια ποινή διαπαιδαγωγικού χαρακτήρα και όχι μια εξοντωτική ποινή.

Η απόφαση της απερχόμενης Επαρχιακής Επιτροπής λήφθηκε τέλη Μαΐου του 2017. Είναι άξιο απορίας και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά γιατί ο Μάριος Νεοφύτου, μετά από τόσους μήνες, επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να ανακινήσει το θέμα δημόσια, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, δυο μέρες πριν το έκτακτο συνέδριο του ΑΚΕΛ για λήψη της τελικής απόφασης για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.