ΑΚΕΛ Πάφου: Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο Δήμαρχος Πάφου…

ΑΚΕΛ Πάφου: Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο Δήμαρχος Πάφου…

Μόνο ως προεκλογική φιέστα του Δημοκρατικού Συναγερμού και των υποψηφίων του μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δημάρχου Πάφου, να διοργανώσει μεγάλη συναυλία στα πλαίσια της τελετής παραχώρησης του χρυσού κλειδιού της πόλης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος στην Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου η μοναδική δημοτική ομάδα που διαφώνησε με την παραχώρηση του χρυσού κλειδιού στον πρόεδρο Αναστασιάδη , ήταν αυτή του ΑΚΕΛ.
Μάλιστα η «σεμνή τελετή» προς τιμή του Προέδρου Αναστασιάδη, μετατράπηκε σε μερικές μέρες μετά από μονομερείς ενέργειες του Δημάρχου Πάφου, σε συναυλία με τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και το σχήμα του, στην πλατεία Δημαρχείου της Πάφου, που θα στοιχίσει μάλιστα όπως πληροφορούμαστε και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.


Παρά το γεγονός, ότι ως ΑΚΕΛ είχαμε καθοριστικό ρόλο στην εκτέλεση των έργων που θα εγκαινιαστούν αλλά και στην λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και Διοίκησης του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, δεν θα συμμετέχουμε στις συγκεκριμένες δραστηριότητες μέσω οποιουδήποτε αξιωματούχου ή αντιπρόσωπου του Κόμματος, γιατί τις θεωρούμε πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα των συμπολιτών μας, αφού μόνο ως τέτοια μπορεί να θεωρηθεί η παραχώρηση της ύψιστης τιμής μιας πόλης σε κάποιον που συνέδεσε το όνομα και τη διακυβέρνηση του με σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς, με το κλείσιμο και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, την προσβολή των ανεξάρτητων θεσμών, τα «χρυσά διαβατήρια» και τόσα άλλα.

Συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά η «σπουδή» του Δημάρχου Πάφου, η τελετή αυτή να πραγματοποιηθεί στη μέση της προεκλογικής περιόδου.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα αποφεύγοντας τις υπεκφυγές.