Ακούγονται φωνές για οικονομική κακοδιαχείριση από το Κ.Σ. Κονιών

Ακούγονται φωνές για οικονομική κακοδιαχείριση από το Κ.Σ. Κονιών

Έντονη κριτική ασκούν κάτοικοι των Κονιων αναφορικά με την οικονομική διαχείριση στο κοινοτικό συμβούλιο.

Η ομάδα κατοίκων σε επιστολή της σημειώνει ότι την 1η Ιουλίου 2020 το Κ.Σ. Κονιών χρωστούσε στο Τ.Α.Υ. το ποσό των €370.245,60! Ποσό το οποίο το κατατάσσει στην 6η θέση Παγκυπρίως και στη 2η στην Πάφο. «Είναι απορίας άξιο γιατί το Κ.Σ. δεν προέβη στην τακτοποίηση των οφειλών του, τη στιγμή μάλιστα που έχει ήδη εισπράξει τους λογαριασμούς από τους κατοίκους της Κοινότητας


Οι κάτοικοι υπενθυμίζουν ότι η οφειλή αυτή θα εισπράττεται από το Τ.Α.Υ. τμηματικά, από τις μελλοντικές ετήσιες χορηγίες του Κράτους, οι οποίες θα χρησιμοποιούντο για διάφορα έργα και βελτιώσεις/αναπτύξεις εντός της Κοινότητας. «Τα δε επερχόμενα Συμβούλια θα «φορτωθούν» στις πλάτες τους χρέη, τα οποία έχουν προκύψει από κακοδιαχείριση του παρόντος Συμβουλίου.

Γεννώνται τεράστια ερωτηματικά για τη διαχείριση των οικονομικών του Κ. Σ. Κονιών, τη στιγμή μάλιστα που το Κ. Σ. εισπράττει τους λογαριασμούς και τις φορολογίες των πολιτών.

Εκ των πραγμάτων φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα οικονομικής διαχείρισης στο Κ. Σ. Κονιών (πέραν το θέμα της οφειλής στο Τ.Α.Υ.) αφού κατά καιρούς ακούγονται διάφοροι ψίθυροι, όπως για παράδειγμα η μη αποπληρωμή του δανείου για το Κοιμητήριο, η μη παροχή βασικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπως καθαριότητα, ευπρεπισμός, διαχείριση πάρκων και χώρων πρασίνου».

Οι κάτοικοι των Κονιών καταλήγουν ότι μέλη του Κ.Σ. όταν ρωτήθηκαν για την οικονομική κατάσταση και τις οφειλές του Συμβουλίου, δήλωσαν άγνοια.

Πηγή: Pafoslive