Ανάκληση φαρμάκου από την κυπριακή αγορά

Ανάκληση φαρμάκου από την κυπριακή αγορά

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Φαρμάκων, προχωρούν στην ανάκληση από την κυπριακή αγορά της παρτίδας S05590E των φαρμακευτικών προϊόντων Pramipexole Accord 0.7mg Tablets και Pramipexole Accord 0.18mg Tablets, με κάτοχο άδειας κυκλοφορίας την εταιρεία Accord Healthcare Ltd.

Το Pramipexole Accord, που περιέχει πραμιπεξόλη, ενδείκνυται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της ιδιοπαθούς νόσου του Parkinson σε ενήλικες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με λεβοντόπα (άλλο φάρμακο για τη νόσο του Parkinson).


Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί συσκευασίες του προϊόντος Pramipexole Accord Tablets με αριθμό παρτίδας S05590E που αναγράφουν στην εξωτερική συσκευασία τη δύναμη 0.18mg αλλά περιέχουν δισκία της δύναμης των 0.7mg.

Για την προστασία της ασφάλειας των ασθενών, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες ανακαλούν την επηρεαζόμενη παρτίδα από τις φαρμακαποθήκες, τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία. Τα εν λόγω προϊόντα έχουν κυκλοφορήσει μόνο στον δημόσιο τομέα, μέσω των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται τα προϊόντα:

  • Pramipexole Accord 0.7mg Tablets      S05590E
  • Pramipexole Accord 0.18mg Tablets    S05590E

Οι ασθενείς που λαμβάνουν τα πιο πάνω προϊόντα παρακαλούνται να ελέγξουν τον αριθμό παρτίδας στο προϊόν που έχουν στην κατοχή τους για να διαπιστώσουν αν ανήκουν στην επηρεαζόμενη παρτίδα (S05590E).

Ασθενείς που έχουν στην κατοχή τους προϊόντα από την εν λόγω παρτίδα συστήνεται όπως τα επιστρέψουν άμεσα στο φαρμακείο από το οποίο τα έχουν προμηθευτεί για να λάβουν δωρεάν αντικατάσταση με νέο προϊόν από άλλη μη επηρεαζόμενη παρτίδα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες (Στοιχεία επικοινωνίας: Έμιλυ Μαυροκορδάτου τηλ.: 22 608618).

Πηγή: Πολίτης