Ανέγερση κλειστής αίθουσας, πολλαπλής χρήσης στο Η’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου- Iορδάνειο

Ανέγερση κλειστής αίθουσας, πολλαπλής χρήσης στο Η’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου- Iορδάνειο

Η Ομάδα του ΑΚΕΛ στη Σχολική Εφορεία Πάφου, απέστειλε σήμερα 19/11/2020 την πιο κάτω επιστολή, με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας ανέγερσης αίθουσας πολλαπλής χρήσης στο Η’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να επαναφέρουμε το συγκεκριμένο ζήτημα στην επιφάνεια, παράλληλα επιδιώκουμε όπως το συντομότερο δυνατό το συγκεκριμένο ζήτημα συζητηθεί σε επίπεδο Ολομέλειας της Σχολικής Εφορείας Πάφου.

Ως Σχολικοί Έφοροι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την πίεση αλλά και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, ελέω της πανδημίας του κορονοϊου.

Παρόλα αυτά, κρίνουμε ως επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης του έργου αυτού το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε την πεποίθηση ότι η δημιουργία μιας κλειστής αίθουσας στο συγκεκριμένο σχολείο θα επιλύσει μια σειρά προβλημάτων, που σχετίζονται με τη λειτουργία της σχολικής μονάδας αλλά και ευρύτερα με την συνοικία του Αναβαργού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Η’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημοτικά Σχολεία στο Δήμο Πάφου αφού σε αυτό φοιτούν περίπου 300 μαθητές, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό ανέρχεται στους 30 εκπαιδευτικούς. Πέραν τούτου δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλής χρήσης ενώ υπάρχει δυσκολία κάλυψης των αναγκών του σχολείου σε αίθουσες.

Επιπρόσθετα για σειρά ετών διευθύνσεις του Σχολείου, Οργανωμένοι Γονείς και η τοπική κοινωνία στο Αναβαργός ζήτησαν από την πολιτεία την ανέγερση αίθουσας πολλαπλής χρήσης, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα ικανοποιούσε της αυξανόμενες ανάγκες. Η ανέγερση μιας κλειστής αίθουσας θα διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό το εκπαιδευτικό έργο, όπως επίσης και τη διεξαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής αλλά και τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων, αφού οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν θα είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις αρκετών αρμοδίων Υπουργών και λειτουργών οι εξαγγελίες αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τις πραγματικές τους προθέσεις.

Στόχος μας είναι να ανακινήσουμε το θέμα επιδιώκοντας την υλοποίηση του βάσει χρονοδιαγράμματος. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ολομέλεια της Σχολικής Εφορείας θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα με την ανάλογη σοβαρότητα και επιδεικνύοντας ευελιξία.

Είναι καιρός το ΥΠΠΑΝ να ενσκήψει στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία στην πόλη μας, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις.

Με σεβασμό,

Βάκης Αγαθαγγέλου (Σχολικός Έφορος ΑΚΕΛ)

Κώστας Δίπλαρος (Δημοτικός Σύμβουλος- Σχολικός Έφορος ΑΚΕΛ)