Αναβλήθηκε για το Μάρτιο 2016 η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων

Αναβλήθηκε για το Μάρτιο 2016 η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων

Δεύτερη αναβολή δόθηκε σήμερα στην υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων μετά την αίτηση πολιτικής έφεσης που υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου του 2015 εναντίον απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι πρωτόδικη δικαιοδοσία, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη, δικηγόρος Μιχάλης Πικής.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν σήμερα ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων.

Tο Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε στις 27 Οκτωβρίου την αίτηση του Κωνσταντίνου Σύφαντου για εξασφάλιση διατάγματος τύπου Certiorari σε σχέση με τα διατάγματα εξασφάλισης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στην υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων προς τον νυν Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, την πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και τον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.

Κατόπιν τούτου, ο δικηγόρος της οικογένειας Σολομωνίδη καταχώρησε έφεση με αντικείμενο τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη, που σήμερα εκπροσωπείτο από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, ζήτησε μετά απ’ αυτή την εξέλιξη από το Δικαστήριο αναβολή της υπόθεσης λόγω του γεγονότος – όπως είπε – ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης και ότι θα πρέπει να ακουστεί πρώτα η έφεση.

Στο αίτημα της αναβολής δεν έφερε ένσταση ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, δικηγόρος Γεώργιος Γεωργίου, ούτε η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείτο από τη δημόσια κατήγορο Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης ανέφερε πως θα δώσει την ευκαιρία να αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο ωστόσο – όπως είπε – δεν θα μπορεί να δώσει εκ νέου αναβολή στην επόμενη δικάσιμο.

Όρισε ως εκ τούτου την υπόθεση για ακρόαση στις 17 Μαρτίου του 2016 στις 10:00 το πρωί και διέταξε όπως για τους κατηγορούμενους Σάββα Βέργα και Μαρία Σολομωνίδου ισχύουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, δηλαδή εγγύηση ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ με έναν αξιόχρεο εγγυητή, τα ονόματα και των δύο τοποθετήθηκαν στο stop list και παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής τους ταυτότητας.

Όσο για τους κατηγορούμενους Ηλία Σολομωνίδη και Κωνσταντίνο Σύφαντο, επίσης οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, δηλαδή προσωπική εγγύηση ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.

Κάλεσε τους μάρτυρες κατηγορίας, που ήταν παρόντες σήμερα, να παρουσιαστούν στην επόμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 17 Μαρτίου του 2016 με την ίδια κλήση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν Δήμαρχο Πάφου και τότε δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.
Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ήδη ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας εκτίει ποινή φυλάκισης για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)