Αναδιαμόρφωση της πλατείας Διοικητηρίου

Αναδιαμόρφωση της πλατείας Διοικητηρίου

Σημαντική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για την εκπόνηση μελέτης για την αναδιαμόρφωση της Πλατείας Διοικητηρίου (Επαρχιακής Διοίκησης).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου στη χθεσινοβραδινή του συνεδρία αποφάσισε όπως με δικά του έξοδα προχωρήσει στην αναβάθμιση του καφεστιατορίου και του περιβάλλοντα χώρου απέναντι από την Επαρχιακή Διοίκηση.


Στο μεταξύ και η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου ενημέρωσε το Δήμο Πάφου, στα πλαίσια της πλήρους ανακαίνισης των γραφείων της, πως με έξοδα δικά της θα προχωρήσει στην ανακατασκευή της περιοχής με την κατασκευή πλακόστρωτου μέρος του δρόμου Νικοδήμου Μυλωνά.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ στο Δήμο Πάφου Βάσος Δημητρίου και μέλος της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δ. Πάφου, που ορίστηκε με δύο ανώτερους τεχνικούς ως τριμερής επιτροπή επί της εξέτασης της διαδικασίας, αποφάσισαν όπως η διαδικασία της αναδιαμόρφωσης της Πλατείας Διοικητηρίου να μην γίνει με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό αλλά με ανοικτό τρόπο κατακύρωσης αρχιτεκτονικού γραφείου μέσω μιας σύντομης διαδικασίας.

Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκαν 10 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου ενώ 5 μέλη τάχθηκαν υπέρ του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Ο κ. Δημητρίου εισηγήθηκε όπως δοθεί κατάλογος με πρωτίστως τοπικούς αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς με κάποια κριτήρια, όπως αρχιτεκτονικά γραφεία που θα έχουν 8-10 χρόνια πείρας. Στόχος μας, είπε, είναι να μην υπάρξουν παράπονα σε σχέση με τη διαδικασία της σύντομης και όχι χρονοβόρας ανάπλασης της Πλατείας Διοικητηρίου.

Στόχος μας, σημείωσε, είναι η κατακύρωση των προσφορών και ο σχεδιασμός το συντομότερο δυνατό.

Τα κριτήρια για την επιλογή του αρχιτεκτονικού γραφείου θα αποφασίσει η τριμερής επιτροπή, η οποία θα επικυρωθεί.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)