Ανακηρύχθηκαν 35 κοινοτάρχες στην Πάφο

Ανακηρύχθηκαν 35 κοινοτάρχες στην Πάφο

Ανακηρύχθηκαν στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, κοινοτάρχες σε 35 κοινότητες ενώ έχουν αναρτηθεί οι σχετικές γνωστοποιήσεις ανακήρυξης στους αντίστοιχους τόπους υποβολής υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Επίσης σε 33 κοινότητες ανακηρύχθηκαν, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, μέλη των κοινοτικών συμβουλίων στην εκλογική περιφέρεια Πάφου.


Επιπρόσθετα, είπε η κ.Λάμπρου, λόγω της απόσυρσης υποψηφιοτήτων έχουν ανακηρυχθεί μέλη σε ακόμη δύο κοινότητες στον Πωμό και στην Φιλούσα Κελοκεδάρων.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου στην εκλογική περιφέρεια Πάφου υπέβαλαν υποψηφιότητα 193 υποψήφιοι για κοινοτάρχες, εκ των οποίων οι 35 ανακηρύχθηκαν ενώ 654 υποψήφιοι υπέβαλαν υποψηφιότητα για μέλη των κοινοτικών συμβουλίων.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως σε 4 κοινότητες θα χρειαστεί αναπληρωματική εκλογή διότι – όπως είπε – οι υποψήφιοι δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό μελών.

Σημειώνεται πως ο αριθμός ψηφοφόρων στις κοινότητες ανέρχεται σε 29.349, εκ των οποίων οι 3.130 κοινοτικοί.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως εκλογές θα διεξαχθούν την 18η Δεκεμβρίου σε 66 κοινότητες για εκλογή κοινοταρχών και σε 62 κοινότητες για εκλογή μελών των κοινοτικών συμβουλίων. Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις κοινότητες έγινε σε περιφερειακά εκλογικά κέντρα και ολοκληρώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι χθες, ωστόσο η όλη διαδικασία αποπερατώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Τα κέντρα υποβολής υποψηφιοτήτων ήταν στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς,Γυαλιάς, στα Γραφεία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς,Γραφεία κοινοτικού συμβουλίου Γιόλου, κοινοτικά κτίρια Κάθηκα, Γραφεία κοινοτικού συμβουλίου Λάσας, Γραφεία κοινοτικού συμβουλίου Πολεμίου, κοινοτικά κτίρια Παναγιάς, Γραφεία κοινοτικού συμβουλίου Τσάδας, στα κοινοτικά κτίρια Αμαργέτης, στα κοινοτικά κτίρια Τρεμιθούσας, στα Γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Πραιτωρίου, στο κοινοτικό κτίριο της Αγίας Βαρβάς, στο πολιτιστικό κέντρο Σαλαμιού, στα κοινοτικά κτίρια Κουκλιών, και στα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Έμπας.

Πηγή: Offsite.com.cy