Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Πάφου για το βάψιμο των νεοκλασικών εκπαιδευτηρίων της πόλης μας

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Πάφου για το βάψιμο των νεοκλασικών εκπαιδευτηρίων της πόλης μας

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στον Δήμο Πάφου, έγινε τις τελευταίες μέρες δέκτης έντονων παραπόνων από συμπολίτες μας σε σχέση με τις εργασίες που διεξάγονται σε νεοκλασικά εκπαιδευτήρια της πόλης μας. Οι εργασίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και το βάψιμο προσόψεων των πιο πάνω κτηρίων.

Στα πλαίσια αυτά επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε και να προτείνουμε τα πιο κάτω:


α) Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ ουδέποτε συναίνεσε στην χρήση των συγκεκριμένων χρωματισμών, άλλωστε η επιλογή των χρωμάτων έγινε από το Τμήμα Διατήρησης της Πολεοδομίας στη Λευκωσία, μετά από εισήγηση αρμόδιας επιτροπής. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε οποιανδήποτε εμπλοκή.

β) Όταν ενώπιον του Συμβουλίου Προσφορών του Δήμου Πάφου, συζητήθηκε το θέμα για εκπόνηση των όρων και κατακύρωση της προσφοράς για τις οικοδομικές και ηλεκτρολογικές ως ΑΚΕΛ τηρήσαμε αρνητική στάση προειδοποιώντας το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο για την ενδεχόμενη επιλογή χρωματισμών, όσο και για το χρονοδιάγραμμα.

γ) Ως εκ τούτου προτείνουμε την άμεση διακοπή των εργασιών και την αλλαγή στάσης του Τμήματος Διατήρησης της Πολεοδομίας, αλλά και της αρμόδιας επιτροπής.

Ταυτόχρονα επιθυμούμε την άμεση αποκατάσταση της πρόσοψης του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ με τον προηγούμενο χρωματισμό, έτσι που να συνάδει με την αρχιτεκτονική και την αισθητική του περιβάλλοντα χώρου.

Τέλος, προτείνουμε μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα να μην προχωρήσουν οι εργασίες σε οποιοδήποτε εκπαιδευτήριο.

Πάφος, 05/09/2021