Ανακοίνωση ΟΝΕΙΔΟΣ από τον απερχόμενο Δήμαρχο Πάφου

Ανακοίνωση ΟΝΕΙΔΟΣ από τον απερχόμενο Δήμαρχο Πάφου

Με μια ανακοίνωση όνειδος και ντροπής, βγαλμένη από τις πιο μαύρες μέρες της Δημοκρατίας, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Φαίδωνας συνεχίζει αμετανόητος την μέχρι σήμερα πορεία του στα πολιτικά γίγνεσθαι του Δήμου Πάφου.

Με συγκεκαλυμμένες απειλές «…θα χρειαστεί μετά την ετυμηγορία των δημοτών της Πάφου να ζητήσουν να διαγράψουν το όνομα τους από τη λίστα αυτή.», ο απερχόμενος Δήμαρχος δείχνει να τελεί υπό πλήρη σύγχυση.


Φαίνεται πώς η δυναμική που δείχνει να αναπτύσσει η υποψηφιότητα του Άκη Χρυσόμηλου είναι τέτοια, που οδηγεί τον απερχόμενο Δήμαρχο σε βεβιασμένες κινήσεις πανικού, ρίχνοντας ταυτόχρονα το επίπεδο της προεκλογικής από νωρίς.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, πως μοναδικός υπεύθυνος και κύριος για την ψήφο του, είναι ο ίδιος ο ψηφοφόρος και πως οι όποιες προσπάθειες λαϊκισμού, εκφοβισμού και επηρεασμού της ψήφου με αθέμιτα μέσα θα είναι κατακριτέες αλλά και καταδικαστέες την ώρα της κάλπης!

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση για να μπορέσει ελεύθερα ο καθένας να προβληματιστεί:

Οι λίστες της ντροπής του Άκη Χρυσόμηλου!
Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τον ενδιαφερόμενο για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου κ. Άκη Χρυσόμηλο να προετοιμάζει την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του. Επιθυμώ να σχολιάσω την προϋπόθεση την οποία έθετε για να είναι υποψήφιος ζητώντας το τελικό «ΟΚ» από τα τρία κόμματα που θα τον στηρίξουν αφού διαφορετικά δεν τον ενδιέφερε η θέση του Δημάρχου Πάφου, όπως τους ενημέρωνε. Η άποψή μου είναι ότι όταν δεν αναζητούνται κοινές θέσεις ανάμεσα στα κόμματα αλλά και τον υποψήφιο, στην ουσία δημιουργούνται βαρίδια και ασήκωτες υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να εξαργυρωθούν στο μέλλον εις βάρος της πόλης και της κοινωνίας. Την ίδια ώρα η διάθεσή του για προσφορά στην ουσία βρίσκεται υπό την αίρεση των κομμάτων και όχι υπό τη βούληση της κοινωνίας.

Παρακολουθούμε επίσης την προσπάθεια του κ. Άκη Χρυσόμηλου να δημιουργήσει ένα κατάλογο από «προσωπικότητες» της πόλης για να τον δημοσιοποιήσει κατά την ημέρα της επίσημης εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του. Θεωρώ την ενέργεια αυτή εξευτελισμό του εκλογικού σώματος αλλά και σοβαρή υποτίμηση της προσωπικότητας αυτών που δέχονται την τηλεφωνική πίεση για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο και που μάλλον θα χρειαστεί μετά την ετυμηγορία των δημοτών της Πάφου να ζητήσουν να διαγράψουν το όνομα τους από τη λίστα αυτή. Προς τι αυτοί οι κατάλογοι οι οποίοι χωρίζουν το εκλογικό σώμα στους λίγους και σημαντικούς και στους πολλούς και ασήμαντους; Οι πολίτες είναι ίσοι μεταξύ τους και μάλιστα στις εκλογές αυτό είναι κατοχυρωμένο. Η εποχή του ελιτισμού τέλειωσε και φαίνεται ότι κάποιοι δεν το κατάλαβαν . Τα πρόσφατα παθήματα τα οποία βιώσαμε ως κοινωνία λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας και των σκανδάλων έχουν δημιουργήσει οργή και αποστροφή σε τέτοιες νοοτροπίες. Μια μεγάλη μερίδα αυτών που θεωρούνταν για δεκαετίες οι «προσωπικότητες» και οι «ευυπόληπτοι» στην κοινωνία μας, ήταν αυτοί που μας έφεραν αυτή τη συμφορά. Η παρέμβασή μου αυτή αντικατοπτρίζει αυτά τα οποία διαχρονικά πίστευα και οφείλω να πω ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχα την ίδια προτροπή για τον καταρτισμό τέτοιου καταλόγου για να δημιουργήσω δυναμική στην υποψηφιότητά μου . Το αρνήθηκα!