Ανακρίσεις του ΤΑΕ Αρχηγείου στο Τμήμα Δημοσίων Έργων Πάφου

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Δημοσίων Έργων Πάφου και οι αναθέσεις συμβολαίων σε ιδιώτες για καθαρισμό της βλάστησης στα ερείσματα και τα πρανή των δρόμων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πληροφορίες φέρουν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων να διαβίβασε έκθεση με βάση την οποία ενδέχεται το Κράτος να είχε απώλειες δεκάδες χιλιάδες ευρώ λόγο του μη σωστού έλεγχου, από λειτουργούς του τμήματος, ιδιωτών που είχαν κερδίσει σχετικούς διαγωνισμούς που είχαν προηγηθεί.


Οι έρευνες διεξάγονται με εντατικό ρυθμό για τη νέα υπόθεση τόσο με την παραλαβή από τα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων φακέλων των υποθέσεων αυτών, όσο και με την ανάκριση εργαζομένων ακόμη και πρώην λειτουργών που έχουν αφυπηρετήσει .

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Αρχηγείου ερευνούν το ενδεχόμενο κατά πόσο μέρος των εργασιών να πιστοποιήθηκε και να πληρώθηκε χωρίς καν να εκτελεστεί ή σε άλλες περιπτώσεις να έχουν πληρωθεί μεγαλύτερα ποσά από την εργασία που εκτελέστηκε τελικά.

Αναμένεται με την ολοκλήρωση των ερευνών ο φάκελος να παρουσιαστεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας του Κράτους προκειμένου να εξεταστεί και να δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/