Αναμένεται η υπερχείλιση και του φράγματος Αργάκας

Αναμένεται η υπερχείλιση και του φράγματος Αργάκας

Η πρώτη υπερχείλιση φράγματος στην επαρχία Πάφου, του μικρού φράγματος του Πωμού, αναμένεται να αποτελέσει τον πρώτο κρίκο στην αλυσίδα της υπερχείλισης των μικρότερων φραγμάτων της επαρχίας. Επόμενο στη σειρά, σύμφωνα με τους επιτελείς του Τμήματος Υδάτων είναι το φράγμα της Αργάκας, στην ίδια περιοχή, του οποίου η υπερχείλιση είναι θέμα ημερών.

Αν οι καιρικές συνθήκες του τελευταίου διαστήματος συνεχισθούν και αυτή την εβδομάδα, τονίζουν οι ίδιοι αρμόδιοι, θα κάνουμε λόγο για όλα τα μικρά φράγματα της Πάφου το επόμενο δίμηνο.


Αναφορικά με την υπερχείλιση του φράγματος Πωμού, μιλώντας στον «Φ» ο κοινοτάρχης Πωμού, Βαγγέλης Στυλιανού, τόνισε ότι η κοινοτική αρχή είχε προνοήσει λόγω των καιρικών συνθηκών, ώστε να δημιουργηθούν κάποια έργα σε σημεία της κοίτης του ποταμού προς τη θάλασσα, ώστε να εμπλουτισθούν τα υδροφόρα στρώματα και έτσι να καταλήγει περισσότερο νερό στο φράγμα.

Τις τελευταίες δύο μέρες εισέρρευσαν στο φράγμα 150 χιλιάδες κυβικά μέτρα στο φράγμα του Πωμού, είπε. Την τελευταία τριετία δεν είχε υπερχειλίσει το φράγμα, για αυτό η υπερχείλιση αντιμετωπίσθηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο στην περιοχή, τόνισε.

Την υπερχείλιση ακολούθησε και ένα «τσιμπούσι» δίπλα από το φράγμα με τη συμμετοχή κατοίκων των κοινοτήτων της περιοχής, κοινοτικών παραγόντων, αλλά και επισκεπτών που έσπευσαν από την Πάφο να δουν την πρώτη μετά από μερικά χρόνια ανομβρίας υπερχείλιση φράγματος στην Πάφο.

«Η κοινότητα και οι γεωργοί της περιοχής», τόνισε, «προβάλλουν ξανά το αίτημα μείωσης του κόστους για το νερό άρδευσης που χρησιμοποιούν, που είναι ψηλό και αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για ενασχόληση νέων ανθρώπων με τη γεωργία».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου