Αναμενόμενες οι αντιδράσεις του κοινού για την φορολογία στην ακίνητη περιουσία λέει ο Σ. Χάσικος

Αναμενόμενες οι αντιδράσεις του κοινού για την φορολογία στην ακίνητη περιουσία λέει ο Σ. Χάσικος

Αναμενόμενες χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών τις αντιδράσεις του κοινού για τη φορολογία στην ακίνητη περιουσία. Ποτέ και πουθενά , είπε, τέτοιες φορολογίες ο κόσμος δεν τις δέχεται ιδιαίτερα ευχάριστα.

«Ο κόσμος έχει δίκαιο στο ότι παρουσιάστηκαν κάποια λάθη όπως π.χ. έλαβε ο κόσμος ειδοποίηση για πληρωμή φόρου χωρίς να υπάρχει αναλυτική κατάσταση της περιουσίας έτσι ώστε να γνωρίζει ο φορολογούμενος τι πληρώνει και γιατί.


Ακόμα ο κ. Χάσικος είπε πως ο κόσμος ενδεχομένως να μην γνωρίζει τον τρόπο καθορισμού της φορολογίας. Οι φορολογούμενοι σημείωσε , έχουν δικαίωμα ένστασης και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη φορολογία επιβάλλεται για πρώτη φορά, δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία στα διάφορα κυβερνητικά τμήματα του φόρου εισοδήματος, του κτηματολογίου κλπ ωστόσο λαμβάνονται μέτρα για απάλειψη των όποιων προβλημάτων.

Αναφερόμενος στο μέγεθος της φορολογίας, ο κ Χάσικος είπε, πως για τον επόμενο χρόνο δεν θα υπάρξει αύξηση, αλλά ενδεχομένως « να έχουμε μείωση της φορολογίας».

Τέλος ο κ. Χάσικος απολογήθηκε στο κοινό για τις ατέλειωτες ουρές που παρουσιάζονται στο τμήμα του Φόρου Εισοδήματος και διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση μέρα με τη μέρα βελτιώνεται.

Ο κ Χάσικος προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης με τα κοινοτικά συμβούλια της Ανατολικής περιοχής Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/