Αναστήλωση εκκλησάκι επτά Αη Γεώργηδες

Αναστήλωση εκκλησάκι επτά Αη Γεώργηδες

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης του παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Επτά Άη Γιώργηδες στην Γεροσκήπου


Η υπόσχεση του αντιδημάρχου Γεροσκήπου Μάριου Αθανασίου προς τον πάτερ Παντόπιο και τους προσκυνητές για την αναστήλωση της μικρής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Επτά Άη Γιώργηδες στην Γεροσκήπου παίρνει σάρκα και οστά.

Το εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή των Επτά Άη Γιώργηδων αντιμετώπιζε προβλήματα και έσταζε νερό. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γεροσκήπου πρόκειται για το Ασκητήριο των Επτά Κοιμωμένων και η θέα που αντικρίζει ο επισκέπτης στους Επτά Άη Γιώργηδες στη Γεροσκήπου κόβει την ανάσα.

Στην περιοχή υπάρχει μια σειρά από λαξευτούς τάφους ένας από τους οποίους έχει μετατραπεί σε εκκλησία του Αγίου Γεωργίου την οποία επισκέπτονται καθημερινά πέραν των 1000 προσκυνητών.

Η δέσμευση του κ Αθανασίου που δόθηκε την ημέρα της εορτής του Αγίου υλοποιείται με την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του παρεκκλησιού.

Ο κ Αθανασίου ανέλαβε την πρωτοβουλία της αναστήλωσης με δικά του έξοδα και ήδη στο εκκλησάκι έχουν τοποθετηθεί κεραμίδια ενώ εργασίες ξεκίνησαν τόσο εντός όσο και εκτός της εκκλησίας.

Στόχος μας, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ Αθανασίου, είναι η διατήρηση της μικρής εκκλησίας για την απρόσκοπτη προσέλευση των προσκυνητών. Ευχαρίστησε τέλος τους πιστούς για την κατανόηση που επέδειξαν από την οχληρία που προκαλούν οι εργασίες και ανακοίνωσε πως η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται σε δύο εβδομάδες.