Ανεξάρτητη Κίνηση «Πρόοδος»: Λασπολογεί το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου

Ανεξάρτητη Κίνηση «Πρόοδος»: Λασπολογεί το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου

Η στάση του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου και η επιλογή του να συνεχίσει την εκστρατεία λασπολογίας που ξεκίνησε κατά του Δημάρχου Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη ανήμερα της Μαύρης Επετείου, μας αφήνει πραγματικά έκπληκτους.

Ωστόσο, θεωρούμε χρέος μας την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης προκειμένου να απαντήσουμε στο ΑΚΕΛ Γεροσκήπου για τα όσα καταλογίζει στον Δήμαρχο, με την ευχή και την ελπίδα ότι θα δοθεί ένα τέλος σε αυτή την προεκλογική παράσταση.


Για το θέμα των «προεκλογικών πεζοδρομίων» τα οποία αποτέλεσαν και το έναυσμα της λασπολογίας και της διαβολής του Δημάρχου, θεωρούμε ότι οι όποιες νέες τοποθετήσεις επί του θέματος από το ΑΚΕΛ, είναι άκυρες και άσκοπες καθώς ο Δήμος Γεροσκήπου τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, διευκρινίζοντας την διαδικασία που ακολουθείται και δημοσιεύοντας επιπρόσθετα φωτογραφίες της περιοχής που επιβεβαιώναν την ανάγκη κατασκευής του πεζοδρομίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Για το θέμα μεταρρύθμισης της Τ.Α. ο Δήμαρχος Γεροσκηπου έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία Δήμου Γεροσκήπου & Ανατολικής Πάφου και ο Δήμος έχει προχωρήσει και στην εκπόνηση δύο μελετών με τις οποίες έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να στηρίξει τις κοινότητες Ανατολικής Πάφου. Σημειώνουμε επίσης ότι ο Δήμαρχος, έχει πείσει την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το δίκαιο των θέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκηπου. Μάλιστα, η τελική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών για το θέμα της Τ.Α, δικαιώνει τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Σε ότι αφορά την ανέγερση των παραλιακών περιπτέρων, διευκρινίζουμε ότι ενώ ο Δήμος Γεροσκήπου, είχε εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια για το ένα περίπτερο και ανέμενε την έκδοση της πολεοδομικής άδειας και για τα υπόλοιπα δύο, μετά από καταγγελίες στις οποίες προέβη το ΑΚΕΛ, το θέμα οδηγήθηκε στη διαδικασία της κατά παρέκκλισης με αποτέλεσμα να υπάρξει επιπρόσθετη καθυστέρηση του ενός έτους για τη λειτουργία των περιπτέρων. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ενώ κάποιοι προσπαθούν για την πρόοδο και ανάπτυξη της Γεροσκήπου, κάποιοι άλλοι αποτελούν τροχοπέδη.

Σχετικά με την εκδήλωση διαμαρτυρίας για την οποία γίνεται αναφορά, επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος, τη συγκεκριμένη μέρα απουσίαζε εκτός πόλεως για λόγους υγείας ατόμου από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον και ως εκ τούτου, ήταν αδύνατον να παρευρεθεί έγκαιρα. Ωστόσο παρευρέθηκε στην εκδήλωση προτού αυτή ολοκληρωθεί όπου στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον μέχρι πρότινος Βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Φακοντή, τον νυν Ευρωβουλευτή του κόμματος Γιώργο Γεωργίου και τον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργο Περδίκη, με τους οποίους συζήτησε το θέμα διεξοδικά.

Καταλήγοντας, επισημαίνουμε ότι ο Δήμαρχος δεν έχει να αποκρύψει οτιδήποτε, αντιθέτως είναι υπέρ της διαφάνειας. Υπενθυμίζουμε ότι επί θητείας του Μιχάλη Παυλίδη, ο Δήμος Γεροσκήπου πήρε βραβείο για την εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενδυνάμωση της διαφάνειας στην Κύπρο από την μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια κατά της Διαφθοράς». Πιστεύουμε όμως ότι ήρθε η ώρα για τους αυτοαποκαλούμενους Σωτήρες της Γεροσκήπου, να δώσουν απαντήσεις για τις μαζικές προσαυξήσεις ημετέρων και τα μεγάλα ποσά που δαπάνησε ο Δήμος Γεροσκήπου, για υπερωρίες υπηρεσιακών. Αν κριθεί σκόπιμο, θα επανέλθουμε με στοιχεία που καταδεικνύουν πώς ο Δήμος Γεροσκήπου, οδηγήθηκε στην πτώχευση επί ημερών τους.

Ανεξάρτητη Κίνηση «Πρόοδος»
22 Ιουλίου 2021