Ανθεστήρια την Κυριακή από τον Δήμο Πάφου

Ανθεστήρια την Κυριακή από τον Δήμο Πάφου

Την γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών γιορτάζουν Δ. Πάφου και Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου.

Τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών «Ανθεστήρια» 2022 οργανώνει και φέτος η Πάφος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου), στις 5.30 το απόγευμα, με πομπή που θα ξεκινήσει από το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Συνόλων Κρουστών και Σαξοφώνων του Μουσικού Σχολείου Πάφου, και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου.


Όπως αναφέρεται, γύρω στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική αναβίωση του αρχαιοελληνικού Μύθου του «Νάρκισσου και της Ηχούς» , σε σκηνοθεσία Πάολας Χατζηλαμπρή, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών ηθοποιών Πάολας Χατζηλαμπρή, Στέφανης Μαυροκορδάτου, Κίκη Κακουλλή και της performer Μύριας Χαραλάμπους.

Στην εκδήλωση των ανθεστηρίων συμμετέχουν επίσης οι Σχολές Χορού Κλέας Πιτσιλλίδου,«Movement» Ευδοκίας Μίτσιγγα, «Studio 6» Ελεάνας Κωσταντίνου και το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών του Θωμά Νικοδήμου.

Τέλος, σημειώνεται πως τις χορογραφίες της εκδήλωσης ανέλαβε ο διεθνούς φήμης ηθοποιός, χορευτής και χορογράφος Κίκης Κακουλλής, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια έχει η Πάολα Χατζηλαμπρή.

Πηγή: Alphanews