Ανοίγει οριστικά πλέον ο δρόμος για τη Μαρίνα στα Πότιμα

Ανοίγει οριστικά πλέον ο δρόμος για τη Μαρίνα στα Πότιμα

Δύο μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για την παροχή των οικονομικών διασφαλίσεων του έργου, ο δρόμος για την κατασκευή της μαρίνας της Πάφου φαίνεται να ανοίγει πλέον οριστικά. Αύριο αναμένεται ότι η Τράπεζα Κύπρου θα ενημερώσει επισήμως την προτιμητέα κοινοπραξία ότι ενέκρινε την χρηματοδότηση της για το μεγάλο έργο και συνεπώς όλα είναι και τυπικά έτοιμα για την υπογραφή των συμβολαίων κατασκευής της μαρίνας στην τοποθεσία «Πότιμα» της Κισσόνεργας.

Βάσει της ενημέρωσης, έχει αποφασισθεί από πλευράς τραπεζικού οργανισμού η παροχή δεσμευτικής εγγυητικής προς τον προτιμητέο προσφοροδότη για ικανοποίηση του όρου απόδειξης της δυνατότητας του να υλοποθοιήσει το έργο.


Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, η κοινοπραξία «Ποσειδών» θα υποβάλει τα σχετικά έγγραφα στην Αναθέτουσα Αρχή και πλέον ουσιαστικά εκλείπει και το τελευταίο τυπικό κώλυμα για την υπογραφή των συμβολαίων κατασκευής και την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην επαρχία Πάφου.

Η μαρίνα θα είναι χωρητικότητας χιλίων σκαφών και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την πύλη της Πάφου για την είσοδο της στο χώρο του ανώτερου οικονομικά ναυτικού τουρισμού.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου