Ανοίγει τις πύλες της Σχολή του ΤΕΠΑΚ στο κέντρο της Πάφου εντός του 2023

Ανοίγει τις πύλες της Σχολή του ΤΕΠΑΚ στο κέντρο της Πάφου εντός του 2023

Τη δική της Πανεπιστημιακή σχολή θα αποκτήσει σύντομα η Πάφος, με τη λειτουργία της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΤΕΠΑΚ, η οποία αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές το 2023.

Στην πλήρη ανάπτυξή της η σχολή, μαζί με το κολέγιο που προβλέπεται παράλληλα να λειτουργεί στην Πάφο, θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 1,200 φοιτητές.


Η αρχή θα γίνει το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 με 700 φοιτητές.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκρίτης του Alpha στην Πάφο, χθες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ενέκρινε το μνημόνια συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ με τον Δήμο Πάφου. Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ και την περασμένη Πέμπτη είχε λάβει ανάλογη απόφαση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Το έδαφος για αυτή την ιστορικής σημασίας εξέλιξη προετοιμάστηκε με την υπογραφή μνημονίου μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Υπουργείου Παιδείας, όπως και τη σχετική απόφαση για ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ, η οποία είχε ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο με σκοπό το Πανεπιστήμιο να αναπτύξει σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

Η νέα σχολή αναμένεται να στεγαστεί στον χώρο όπου είχε ξεκινήσει η ανέγερση του νέου Δημοτικού Μεγάρου και είχε τερματιστεί το 2013.

Κονδύλια ύψους 7,6 εκατομμυρίων τα οποία είναι διαθέσιμα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής. Την ίδια ώρα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τον ΣΟΔΑΠ για την αξιοποίηση γειτονικού τεμαχίου, όπου υπήρχε το παλιό παγοποιείο, για ανέγερση 150 φοιτητικών εστιών.

Πηγή: Alphanews