Ανοικτά 120 κέντρα αναψυχής το χειμώνα στην επαρχία μας

Ανοικτά 120 κέντρα αναψυχής το χειμώνα στην επαρχία μας

Εκατόν είκοσι κέντρα αναψυχής στην Επαρχία Πάφου αναμένεται να παραμείνουν σε λειτουργία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Φύτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ήταν η καλύτερη από τον ” καιρό της κρίσης”,σημειώνοντας πως η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής βοηθήθηκε πολύ με την ελευθεροποίηση  των πτήσεων και την είσοδο πτήσεων χαμηλού κόστους προς και από τον αερολιμένα της Πάφου.


Ο κ. Θρασυβούλου είπε πως από τα τετρακόσια πενήντα  κέντρα αναψυχής που λειτουργούν στην Επαρχία Πάφου, τα εκατόν είκοσι θα παραμείνουν ανοικτά και την περίοδο των γιορτών από τα οποία τα περισσότερα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και όχι στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου.

Ερωτηθείς για την επόμενη τουριστική θερινή σαιζόν ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ είπε πως αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά πλαίσια, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα αναψυχής, ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε στο θέμα των αδειοδοτήσεων των κέντρων αναψυχής αλλά και των πολιτικών που θα εφαρμόσει ο Δήμος Πάφου. Κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου συνέχισε, ” πρέπει οι αρχές μαζί με τον Σύνδεσμο των κέντρων αναψυχής να εξεύρουν λύσεις  με τις αδειοδοτήσεις και με τις επεκτάσεις”.

Μεγάλο πρόβλημα που προβλέπεται να αντιμετωπίσουν τα κέντρα αναψυχής την επόμενη τουριστική περίοδο, είπε ο κ. Θρασυβούλου,  είναι η εξεύρεση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού που δεν ικανοποιεί τους επιχειρηματίες με εξαγγελίες των  Υπουργών Παιδείας και Εργασίας αλλά με πράξεις.

Ο ΣΙΚΑΠ, συνέχισε ο κ Θρασυβούλου, για ακόμη μια φορά καλεί την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου να μεριμνήσει για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και όπως τα προγράμματα εκπαίδευσης και αναβάθμισης των υπαλλήλων ενισχυθούν περαιτέρω.

Η προσπάθεια συμπλήρωσε, πρέπει να εστιαστεί στην εξεύρεση τρόπων  εκπαίδευσης είτε νέων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είτε αναβάθμιση των υφιστάμενων υπαλλήλων που θα βρίσκονται με αναστολή εργασιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ