Ανοιχτά ξενοδοχεία και τον χειμώνα στην Πάφο

Ανοιχτά ξενοδοχεία και τον χειμώνα στην Πάφο

Τον φετινό χειμώνα παραμένουν σε λειτουργία τόσες τουριστικές μονάδες στην Επαρχία Πάφου όσες λειτούργησαν και πέρσι, αλλά από το 2017 και μετά οι ενδείξεις είναι θετικότερες, ανέφερε ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου (ΕΤΑΠ), Νάσος Χατζηγεωργίου.

Στόχος της ΕΤΑΠ, πρόσθεσε, είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου.


Ο κ. Χατζηγεωργίου δήλωσε ότι επιθυμία της Εταιρείας δεν είναι η λειτουργία 20.000 κλινών τον χειμώνα, οι οποίες θα έχουν χαμηλές πληρότητες, σημειώνοντας πως είναι προτιμότερο να παραμένουν σε λειτουργία λιγότερες τουριστικές μονάδες με καλές πληρότητες και σταδιακά χρόνο με τον χρόνο να παραμένει σε λειτουργία μεγαλύτερος αριθμός.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ είπε πως κομβικό σημείο για την επίτευξη του στόχου της μείωσης της εποχικότητας είναι η συνδεσιμότητα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, πρόσθεσε, αναπροσαρμόζουν τα πτητικά τους προγράμματα τον χειμώνα και αυτό δεν συμβάλλει στην όλη προσπάθεια.

Εκτίμησε, ωστόσο, πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τον αριθμό των πτήσεών τους και κατά τη χειμερινή περίοδο.

?Αναφερόμενος στα συνέδρια που οργανώνονται την περίοδο αυτή από αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς οργανισμούς κολοσσούς στην Επαρχία Πάφου, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε πως οι παράγοντες της ΕΤΑΠ τα αντιμετωπίζουν ως μία δράση marketing, προσθέτοντας ότι με τη διοργάνωση αυτών των συνεδρίων, στα οποία μετέχουν αποκλειστικά τουριστικοί παράγοντες, έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι και ο χειμώνας στην Κύπρο είναι ουσιαστικά καλοκαίρι και μπορούν να αξιοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους ακόμη και για θαλάσσια μπάνια στην καρδιά του χειμώνα.

Αυτήν την περίοδο διοργανώνεται στην Πάφο το συνέδριο της βρετανικής εταιρείας jet 2 με συμμετοχή 200 ατόμων, ενώ πριν από μια εβδομάδα αφίχθηκαν στην Κύπρο 140 άτομα από την Thomas Cook Γερμανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ