Αντίστροφη μέτρηση για τα Κυριακίδεια 2014

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της μοναδικής αθλητικής εκδήλωσης ‘Κυριακίδεια 2014’ που θα γίνει στο χωριό Στατός-Άγιος Φώτιος στην Πάφο την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.


Η αθλητική εκδήλωση συμπεριλαμβάνει αγώνα δρόμου 10 χλμ για δρομείς πέραν των 15 ετών και δύο αγώνες για μικρούς αποστάσεων 1000 μέτρων (παιδιά μέχρι 12 ετών) και 2000 μέτρων (παιδιά 13-15 ετών). Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος ‘ΣΕΒΑΣ Πάφου Στέλιος Κυριακίδης’ και σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει τον Κύπριο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη για την τεράστια προσφορά του στον Ελληνικό και Κυπριακό Αθλητισμό.

Η ενδιαφέρουσα διαδρομή του αγώνα δρόμου 10 χλμ θα έχει αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία του χωριού Στατός-Άγιος Φώτιος. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:00 π.μ. από την Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Κυρία Κλέα Παπαέλληνα. Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μέρος της διαδρομής που έκανε καθημερινά τις προπονήσεις του ο Μαραθωνοδρόμος Στέλιος Κυριακίδης διασχίζοντας το παλιό εγκαταλειμμένο χωριό Στατός όπου βρίσκεται και η ερειπωμένη οικία που γεννήθηκε ο Στέλιος Κυριακίδης. Οι άλλες δύο αποστάσεις του ενός και δύο χιλιoμέτρων θα έχουν επίσης σαν χώρο εκκίνησης (η εκκίνηση των μικρών αγώνων θα δοθεί αμέσως μετά την εκκίνηση των 10 χλμ) και τερματισμού την πλατεία του χωριού. Σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια με την ευγενική προσφορά της κορυφαίας εταιρείας λιπαντικών Castrol. Παράλληλα στους δρομείς της απόστασης των 10 χλμ θα δοθεί δωρεάν και ένα μπουκάλι εκλεκτού κρασιού προσφορά των τοπικών οινοποιείων. Έπαθλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές των 16 ηλικιακών κατηγοριών (άνδρες & γυναίκες) ενώ θα προσφερθούν δωρεάν χυμοί, φυσικό μεταλλικό νερό, ηλεκτρολύτες και εποχιακά φρούτα. Της εκκίνησης του αγώνα θα προηγηθεί η τέλεση του μνημόσυνου του Στέλιου Κυριακίδη στην εκκλησία Σωτήρος Χριστού και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Στέλιου Κυριακίδη στην Πλατεία του χωριού. Τον αγώνα χορηγούν το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού Στατός-Άγιος Φώτιος καθώς και τα τοπικά οινοποιεία Avacas, Kolios, Makkas και Theophanous.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και θα χαρούμε πολύ να σας καλωσορίσουμε στην εκδήλωση μας. Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τα ‘Κυριακίδεια 2014’ προβάλλονται στο Facebook www.facebook.com/events/328595703972131/?notif_t=plan_user_joined Για εγγραφές και πληροφορίες οι δρομείς μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο / Φαξ: 22370396, Κινητό: 99436826 και E-mail: [email protected]