Αντρέας Σιήκκης: Δώστε πειστικές απαντήσεις στους δημότες κύριε Παυλίδη

Αντρέας Σιήκκης: Δώστε πειστικές απαντήσεις στους δημότες κύριε Παυλίδη

Για να μην ξεχνιόμαστε, αναμένουμε (πειστικές) απαντήσεις από το επιτελείο του απερχόμενου Δημάρχου Μιχάλη Παυλίδη για διάφορα θέματα που το επιτελείο του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Σιήκκη έφερε στο φως και τα οποία κρύβονταν επιμελώς στο σκοτάδι. Μάλιστα, το επιτελείο Μ. Παυλίδη για κάποια απ’ αυτά σιώπησε επιδεικτικά και δεν κατέφυγε ούτε καν στις φτηνές δικαιολογίες και στις υπεκφυγές που μας έχει συνηθίσει από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Περιμένουμε λοιπόν εξηγήσεις για τα πιο κάτω θέματα, γιατί οι δημότες αξίζουν να έχουν πλήρη ενημέρωση και για όλα, πριν πάρουν την τελική απόφαση για το ποιος αξίζει να βρίσκεται στη θέση του Δημάρχου για τα επόμενα πέντε χρόνια:


  1. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι στα πρώτα 2 ½ χρόνια της θητείας του ο κ. Παυλίδης «έσκαβε το λάκκο» του Δήμου Γεροσκήπου, υποστηρίζοντας τη δημιουργία ενός δήμου ανά επαρχία και κατ’ επέκταση τη διάλυση του; Υπάρχει μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων με σχετικές δηλώσεις του απερχόμενου και βέβαια τα πρακτικά της Ένωσης Δήμων με τις απόψεις του, τα οποία επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την καταγγελία μας.
  2. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι επί θητείας Μ. Παυλίδη διπλασιάστηκε η οφειλή στο Τμήμα Υδάτων και ότι το χρέος γενικά σε τρίτους εκτοξεύθηκε από 2.678.000 εκατομμύρια το 2011, σε 4.312.000 εκατομμύρια το 2015, παρόλο που αυξήθηκαν δύο φορές οι φορολογίες σκυβάλων και υδατοπρομήθειας; Κατά τ’ άλλα, ο απερχόμενος Δήμαρχος δε σταματά να μιλά για «οικονομικό θαύμα», παραπλανώντας τους δημότες. Θυμίζουμε ότι ο κ. Παυλίδης κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές με κύριο επιχείρημα του τα χρέη του κ. Κούζουπου στο Τμήμα Υδάτων.
  3. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι λόγω και των λανθασμένων χειρισμών του απερχόμενου Δημάρχου δεν έχει υλοποιηθεί η διαμόρφωση της παραλίας λουομένων; Το έργο προγραμματίζεται από το 2012 με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, οπόταν η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί ελαφρυντικό για όλα.
  4. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι υπάρχει κακοδιαχείριση και έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού στην κατασκευή του Πάρκου Γλυπτικής στον χώρου του παλιού κοινοτικού σταδίου; Το εκπληκτικό είναι ότι ο κ. Παυλίδης υποσχέθηκε το έργο από τις πρώτες μέρες της θητείας του. Τα σχέδια του συγκεκριμένου πάρκου ανατέθηκαν σε αρχιτεκτονικό γραφείο το 2012 χωρίς προσφορές και από τότε παρακολουθούμε ένα απίστευτο «ράβε-ξήλωνε», αφού τα σχεδιαστικά και κατασκευαστικά λάθη είναι καθημερινά.
  5. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο κ. Παυλίδης είναι ο μόνος Δήμαρχος στην ιστορία της Γεροσκήπου που δεν κατάφερε να ξεκινήσει έστω και ένα πολεοδομικό έργο κατά τη διάρκεια μιας πενταετούς θητείας;
  6. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι, παρά τα έξοδα παραστάσεως που λαμβάνει ύψους €18000 περίπου, ο κ. Παυλίδης αποζημιώνεται επιπρόσθετα για όλα τα έξοδα που διενεργεί (ακόμα και τα πιο ευτελή!) και σχετίζονται με τον άλφα ή βήτα τρόπο με τον Δήμο. Αναμένουμε εδώ και μέρες από τον κ. Παυλίδη να δώσει στη δημοσιότητα πλήρη και λεπτομερή κατάλογο των σχετικών αποζημιώσεων που έλαβε, από την ημέρα που ανέλαβε τον Δήμο. Τον προκαλέσαμε επίσης να στείλει τον κατάλογο αυτό στον Γενικό Ελεγκτή για να αποφανθεί αν όλες οι πληρωμές γίνονταν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Αν δεν το κάνει άμεσα, θα υποχρεωθούμε να απευθυνθούμε εμείς τον Γενικό Ελεγκτή.
  7. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος δεσμεύτηκε το 2011 (προεκλογικά) ότι θα προχωρούσε στη συγκρότηση φορέα για την «Απασχόληση και την Αλληλεγγύη στη Γεροσκήπου» και ότι θα κατέθετε μηνιαία στο ταμείο του Φορέα το 10% του μισθού του ως Δημάρχου, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του; Μη μας πείτε όμως για το Παντοπωλείο στο οποίο συνεισφέρουν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
  8. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο κ. Παυλίδης, βάσει του νόμου, δεν είναι ανάμεσα στους δικαιούχους υπηρεσιακού αυτοκινήτου (σε μη εργάσιμες ώρες) και ότι χρησιμοποιεί αυτοκίνητο του Δήμου για να κάνει την προεκλογική του εκστρατεία;
  9. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι οι εισφορές με έγκριση Δημάρχου έχουν αυξηθεί «ξαφνικά» τους τελευταίους μήνες;
  10. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι συνεργεία του Δήμου έχουν φτάσει στο σημείο να εξυπηρετούν μέχρι και ιδιωτικές περιουσίες την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας;

Και κάτι τελευταίο: Εκπρόσωπος του επιτελείου του κ. Παυλίδη, σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή, δήλωσε ότι τα έξοδα των ταξιδιών του απερχόμενου Δημάρχου τα επιβαρύνεται ο ίδιος ο κ. Παυλίδης προσωπικά. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι «τα έξοδα του τα επωμίζεται ο ίδιος και δεν επιβαρύνει ποτέ τον Δήμο» (εφημερίδα «Ο Ταχυδρόμος της Πάφου», Νοέμβριος 2015)! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα έξοδα αυτά καλύπτονται είτε από τον Δήμο είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα.