Αντρέας Χρυσάνθου: Ο Δήμαρχος αποφάσισε την κατεδάφιση εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου

Αντρέας Χρυσάνθου: Ο Δήμαρχος αποφάσισε την κατεδάφιση εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου

Βόμβες εξαπέλυσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Χρυσάνθου πριν την έναρξη της σημερινής ακρόασης για το επίμαχο ζήτημα με την εταιρεία “Καλιμάρμαρο” που γειτνιάζει στο Μαρκίδειο Θέατρο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της διαδικασίας είπε ότι “δυστυχώς για δεύτερη φορά ερχόμαστε από την Πάφο εδώ στη Λευκωσία κατηγορούμενοι για 29 συνολικά αδικήματα για τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο -και μιλώ για τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους – δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά έγινε και για τον λόγο που μας ταλαιπωρούν και ερχόμαστε εδώ στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας”.


“Τα αδικήματα για τα οποία μας κατηγορούν – όπως έχω πει 29 στο σύνολο – δεν έγιναν με οποιαδήποτε απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου. Έγιναν -τα ενδεχόμενα αδικήματα – κατόπιν οδηγιών συγκεκριμένων ατόμων, όπως είναι ο Δήμαρχος Πάφου. Αυτός είχε δώσει την οδηγία να γίνει συγκεκριμένη ενέργεια και δεν προηγήθηκε απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της εισόδου σε ξένη περιουσία με σκοπό τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία και της συνωμοσίας για διενέργεια κακόβουλης βλάβης σε περιουσία,

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, οι κατηγορούμενοι μεταξύ 23/4/20016 με 24/4/2016 εισήλθαν στην περιουσία που είναι στην κατοχή του κατήγορου στην ενορία Αγίου Θόδωρου στο Δήμο Πάφου με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι την 23/4/20016 και 24/4/2016 εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του Κατήγορου ήτοι κατέστρεψαν τον τοίχο μαζί με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση που βρισκόταν επί του εν λόγω τοίχου.

Κατηγορούνται επίσης ότι την 7/5/2016 εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του Κατήγορου ήτοι κατέστρεψαν τις ράγες και το τραπέζι φαδιάσματος του κόπτη μαρμάρων, τον προφυλακτήρα του κινητήρα και το δίκτυο τροφοδοσίας νερού προς τα μηχανήματα κοπής μαρμάρων.

Κατηγορούνται ακόμη ότι κατέστρεψαν τον άξονα της λιαντικής μηχανής μαρμάρων, τα μεταλλικά στηρίγματα του υποστατικού, τα καλώδια ηλεκτρικής εγκατάστασης κόπτη μαρμάρων και τον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα κόπτη μαρμάρων που βρίσκονταν επί του τοίχου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ