Αντώνης Αντωνίου: Πισωγύρισμα η μη ολοκλήρωση του δρόμου προς το αεροδρόμιο

Αντώνης Αντωνίου: Πισωγύρισμα η μη ολοκλήρωση του δρόμου προς το αεροδρόμιο

Η Μελέτη Δέουσας Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για την κατασκευή δρόμου πρόσβασης προς το αεροδρόμιο Πάφου, στο τμήμα από τον ποταμός Έζουσας μέχρι το Αεροδρόμιο, έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στην Αναθέτουσα Αρχή, ωστόσο όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του ΔΗΚΟ και τέως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, Αντώνης Αντωνίου, η εισήγηση είναι να επανέλθουμε στον παλιό δρόμο.

Όπως προβλέπεται από τα έγγραφα του διαγωνισμού, καταγγέλλει ο κ. Αντωνίου, η μελέτη αναφέρει πως το έργο θα επηρεάσει αρνητικά την ακεραιότητα και συνεκτικότητα της προστατευόμενης περιοχής και προτείνει ως εναλλακτική λύση την βελτίωση και χρήση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, δηλαδή τον παλιό δρόμο Λεμεσού –Πάφου, μέσω Κολώνης-Αχέλειας-Τίμης, για αποφυγή των δυσμενών επιπτώσεων στην ακεραιότητα της περιοχής του Δικτύου Natura.


«Αν και εφόσον υιοθετηθεί η προτεινόμενη εναλλακτική λύση, θα αποτελεί ένα πισωγύρισμα και ένα τελειωτικό πλήγμα για την κατασκευή ενός σύντομου και σύγχρονου οδικού δικτύου», τονίζει ο κ. Αντωνίου. «Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου άρχισε να προγραμματίζεται και να σχεδιάζεται από το 1977, όταν κατασκευάστηκε το αεροδρόμιο Πάφου. Από το 2006 λειτουργεί το νέο αεροδρόμιο χωρίς ακόμη να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που να συνδέει το αεροδρόμιο με την τουριστική περιοχή της Πάφου.

Για μια διαδρομή μόλις 3,5χλμ, οι διακινούμενοι από και προς το αεροδρόμιο αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τον υφιστάμενο δρόμο, μήκους 16 χιλιομέτρων».

Ο Αντώνης Αντωνίου, υποστηρίζει ότι η Υπουργική Επιτροπή, που έχει την ευθύνη προώθησης του έργου, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και να προωθηθεί η υλοποίηση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου