Απάντηση Μάριου Δημητριάδη προς Συμμαχία

Απάντηση Μάριου Δημητριάδη προς Συμμαχία

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και έργων, Μάριο Δημητριάδη, για την ανταπόκριση του σε επιστολή που του απέστειλε ο Ά αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Δώρος Πάφίτης, η οποία αφορούσε θέματα ουσίας που άπτονται του νευραλγικού κλάδου των δημόσιων συγκοινωνιών.

Παρόλα αυτά η απαντητική επιστολή είναι άκρως απογοητευτική, αγγίζει ορισμένα εκ των θεμάτων, επιφανειακά και επιδερμικά και αποφεύγει να δώσει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα όπως η μετακίνηση του υποσταθμού από την είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου και η επαναφορά του τερματικού σταθμού στο κέντρο της πόλης (Καραβέλα).


Επίσης έγινε λόγος για εισαγωγή νέων δρομολόγιων προς το ιστορικό κέντρο χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε μια ενδεχόμενη αναπροσαρμογή/εξορθολογισμό των υφιστάμενων δρομολογίων για να επιτευχθεί ουσιαστική ικανοποίηση των επιβατικών αναγκών.

Δυστυχώς παρατηρείται πολιτική κωλυσιεργία και αδράνεια για το θέμα των δημοσίων συγκοινωνιών και ενέργειες βασισμένες σε αμφιλεγόμενα τεκμήρια.

Τέλος, με λύπη μας παρατηρούμε ότι η απάντηση του υπουργού κινείται σε ένα υποκειμενικό πλαίσιο και στερείται του κριτήριου της αντικειμενικής προάσπισης του δημοσίου οφέλους, ως όφειλε να δρα ως ο θεματοφύλακας των δημοσίων συγκοινωνιών, δίνοντας εν μέρη την εντύπωση του συνήγορου των μελλοντικών σχεδιασμών και επιδιώξεων της διεύθυνσης του ΟΣΥΠΑ.

Γραφείο Τύπου
Συμμαχίας Πολιτών Πάφου