Απείχαν από τα μαθήματα τους οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου Πάφου

Απείχαν από τα μαθήματα τους οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου Πάφου

Αποχή από τα μαθήματα τους πραγματοποίησαν το πρωί οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου


διαμαρτυρόμενοι για την  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το Β Λύκειο Πάφου. Οι μαθητές βγήκαν έξω από το σχολείο και με πανό και συνθήματα ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφαση του ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του το Β Λύκειο προσφέροντας την εκπαίδευση του τόπου.
Για μερικά λεπτά οι μαθητές έκλεισαν συμβολικά το δρόμο μπροστά από το Λύκειο ενώ παρέμειναν έξω από το σχολείο συνεχίζοντας την διαμαρτυρία τους.
Μαθητής τη Β τάξης ο Σω κράτης Χαραλαμπίδης εκπρόσωπος των μαθητών του Λυκείου Κύκκου ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας πως οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου διαμαρτύρονται για τα οκτάωρα και για την ενοποίηση του Γυμνασίου με το Λύκειο Κύκκου.
Θα απέχουμε είπε χαρακτηριστικά από τα μαθήματα μας, ώσπου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα μας .Πρόσθεσε ακόμη πως οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου αντιμετώπισαν διαμαρτυρίες τόσο με τον συντονισμό των καθηγητών και γενικά σε όλα τα θέματα σε ότι αφορά το σχολείο.
Μαθήτρια του Λυκείου Κύκκου η Εύη Νικολαίδου χαρακτήρισε άδικη ενέργεια το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου ενός ιστορικού σχολείου και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να κάνει δ εύτερες σκέψεις.
Η μαθήτρια αναφέρθηκε επιπρόσθετα στις μετακινήσεις αλλά και στην χαώδη κατάσταση , όπως ισχυρίστηκε που επικρατεί με αποτέλεσμα  – όπως είπε- αυτό να έχει αντίκτυπο στην πρόοδο τους. 
Μαθητής ο Γρηγορίου Άριστος που φοιτά στο Λύκειο Κύκκου εδώ και τρία χρόνια ανέφερε πως η συνύπαρξη είναι πολύ δύσκολη και η μετακίνηση στα τμήματα είναι μεγάλο πρόβλημα. Χάσαμε την ταυτότητα μας είπε χαρακτηριστικά.
Η μαθήτρια Άντρια Αναστασίου είπε πως τα προβλήματα προκύπτουν στο σχολείο από την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει το σχολείο. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε είπε, ξανά και ξανά ότι δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο του σχολείου μας.
Μαθήτρια η Φάνη Αναστασίου είπε « θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε και τους καθηγητές μας μαζί μας»
Εξάλλου ο μαθητής Νικόλας Τζωνής εξέφρασε την διαμαρτυρία του για την κατάσταση. Είμαστε είπε το μοναδικό Λύκειο στην Κύπρο με 8ωρη διδασκαλία .

Ο αναπληρωτής Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Ιωάννης Ευθυμίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως τα παιδιά αδικαιολόγητα βγαίνουν στους δρόμους. Εμείς επ’ ουδενί λόγο θα βάλουμε σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον των παιδιών, είπε ο κ. Ευθυμίου, σχολιάζοντας παράπονα των παιδιών για την διευθέτηση του 8ώρου.

Η διευθέτηση αυτή συνέχισε έγινε για να κτυπά το κουδούνι την ίδια ώρα και στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κύκκου. Με αυτή την διευθέτηση μάλιστα σημείωσε οι μαθητές διδάσκονται περισσότερη ώρα τα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών .

Εμείς είπε ο κ. Ευθυμίου θα κοιτάξουμε το δεύτερο τετράμηνο να κάνουμε τις απαιτούμενες αλλαγές ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των περιόδων των άλλων μαθημάτων κατεύθυνσης τα οποία μπορεί να έχουν υστερήσει στο χρόνο διδασκαλίας.

Παρατήρησε τέλος πως έγινε πολύ καλή δουλειά τόσο από την Σχολική Εφορεία όσο και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου η φετινή σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Εξάλλου η διευθύντρια του Λυκείου Κύκκου Κούλα Παπαντωνίου χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την διαμαρτυρία των μαθητών . Οι λόγοι είπε που προβάλουν οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου για τα 8ωρα δεν ισχύουν σημειώνοντας πως τα 8ωρα είναι υπέρ των μαθητών γιατί θα ενισχύσουν τα μαθήματα κατεύθυνσης .

Δυστυχώς παρατήρησε τώρα χάνεται πολύτιμος χρόνος μάθησης γιατί οι μαθητές βρίσκονται στην Β και Γ τάξη του Λυκείου που είναι τάξεις καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία τους.

Η κ. Παπαντωνίου είπε πως η μετακίνηση του Νικολαϊδείου Γυμνασίου είναι πλέον γεγονός για αυτό και χρειάζεται όλοι μαζί να συμβιώσουμε κάτω από πνεύμα συνεργασίας.