Απεβίωσε ο Νίκος Πιττοκοπίτης

Απεβίωσε ο Νίκος Πιττοκοπίτης

Έφυγε από τα ζωή, σε ηλικία 72 ετών ο πρώην βουλευτής Πάφου και στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Πιττοκοπίτης.


Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παντάνασσας.

Αντί στεφάνων, η οικογένειά του παρακαλεί όπως γίνονται εισφορές για το κοινωνικό παντοπωλείο της Πάφου.

Ο Νίκος Πιττοκοπίτης γεννήθηκε στη Δρούσια της επαρχίας Πάφου, στις 17 Ιανουαρίου 1941. Φοίτησε στο ελληνικό κολέγιο Πάφου. Ήταν παντρεμένος με τη Γαλάτεια Νικολαΐδου, με την οποία απέκτησε τρεις γιους.
Συμμετείχε ενεργά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-’59.   Κατά τη διάρκεια της τουρκοκυπριακής ανταρσίας του 1963-’64 υπηρέτησε ως διοικητής λόχου βαρέων όπλων στην επαρχία Πάφου. Από το 1966 έως το 1978 ήταν γενικός οργανωτικός της Ένωσης Αγωνιστών Πάφου και αγωνίστηκε κατά της Ε.Ο.Κ.Α. ΒΔ και του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974.

Μέχρι το 1991 εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως υπάλληλος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (A.TH.K.) στη θέση του προϊσταμένου Διοικητικών και Εμπορικών Υπηρεσιών (Τμήμα Πάφου).
Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου (Σ.Ε.Κ.) Πάφου επί είκοσι επτά χρόνια, πρόεδρος της επιτροπής του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου, πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Ευαγόρας» Πάφου και από το 1973 έως το 1996 μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου.

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με το ΔΗ.ΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Πάφου στις εκλογές της 19ης Μαΐου 1991, για να επανεκλεγεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου 1996 και της 27ης Μαΐου 2001. Διετέλεσε, επίσης, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΚΟ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, της Πολιτικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου, καθώς επίσης και πρώτος αντιπρόεδρος του κόμματος.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, ενώ υπήρξε μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εσωτερικών.

Θλίψη και συγκλονισμός στο ΔΗΚΟ
Τη βαθιά θλίψη και το συγκλονισμό του για το θάνατο του Νίκου Πιττοκοπίτη, εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. «Ο Νίκος Πιττοκοπίτης υπήρξε ένας ακούραστος και αυθεντικός αγωνιστής της δημοκρατίας και εργάστηκε για την πρόοδο του Δημοκρατικού Κόμματος και την ευημερία του κόσμου της πόλης και επαρχίας Πάφου με συνέπεια, αφοσίωση και ήθος. Ως αγωνιστής της ΕΟΚΑ, ως αντιστασιακός, ως στέλεχος της ΑΤΗΚ και της ΣΕΚ, ως  Πρόεδρος του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου και ως Βουλευτής και Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος για πολλά χρόνια, ο Νίκος Πιττοκοπίτης υπηρέτησε την πατρίδα μας, τη δημοκρατία, το συνδικαλισμό, το συνεργατικό κίνημα και το κόμμα μας με μαχητικότητα, ευθύτητα, ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα. Στην οικογένειά του και στους στενούς φίλους και συνεργάτες του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Πηγή: sigmalive.com