Αποδίδει η εκστρατεία του Δήμου Πάφου για τις διαφημιστικές πινακίδες

Αποδίδει η εκστρατεία του Δήμου Πάφου για τις διαφημιστικές πινακίδες

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη εφαρμογής του μέτρου της απομάκρυνσης όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τα δημοτικά όρια Πάφου, τα αποτελέσματα στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης από την καμπάνια της δημοτικής αρχής, είναι ήδη κάτι περισσότερο από εμφανή.

Η προσπάθεια του Δήμου έχει συντείνει στο να παρατηρείται στις πλείστες περιοχές της πόλης μια εντελώς νέα εικόνα, με την αίσθηση του πολίτη να είναι ότι διέρχεται πλέον από χώρους διαφορετικούς από αυτούς που γνώριζε, εξαιτίας της απουσίας τεράστιων πινακίδων από κομβικά σημεία της πόλης με τα οποία οι δημότες είχαν «συμφιλιωθεί» για χρόνια.


Πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, ανοιχτοί δημόσιοι χώροι και πεζοδρόμια, έχουν αλλάξει όψη και «φωτίστηκαν» από την απομάκρυνση κάθε είδους και μεγέθους διαφημιστικών πινακίδων και άλλων κατασκευών, που προκαλούσαν ακαλαισθησία και αίσθηση αραβικού παζαριού. Στόχος του Δήμου Πάφου είναι να παραμείνουν στο οδικό δίκτυο οι απολύτως αναγκαίες ενημερωτικές πινακίδες του Τμήματος Δημοσίων Έργων και οι διαφημιστικές πινακίδες ιδιωτών που πληρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας όσον αφορά στη χωροθέτηση τους.

Η έκταση της παράνομης και αυθαίρετης τοποθέτησης ιδιωτικών πινακίδων ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί, για αυτό και τα συνεργεία του Δήμου Πάφου, σύμφωνα με αρμόδιους λειτουργούς, θα συνεχίσουν τους ελέγχους σε όλη τη δημαρχούμενη περιοχή για την έγκαιρη αποτροπή επαναφοράς του παλιού στάτους όπου και όποτε παραστεί τέτοια ανάγκη.

Πηγή: Φιλελεύθερος