Απολογισμός της χρονιάς 2012 από τους βουλευτές της επαρχίας

Το 2012 ήταν μια απογοητευτική χρονιά για ολόκληρο το κυπριακό λαό αλλά ιδιαίτερα για την Πάφο δήλωσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας. Εμείς εδώ στην Πάφο πρόσθεσε, νιώθουμε τελείως εγκαταλειμμένοι και αδικημένοι απ’ αυτή την διακυβέρνηση.


Αυτά συνέχισε τα οποία αναμέναμε να γίνουν από πλευράς έργων υποδομής όπως η μαρίνα, ο δρόμος Πάφου Πόλης Χρυσοχούς και άλλα πολεοδομικά έργα δεν προωθήθηκαν με την δικαιολογία ότι υπάρχει οικονομική κρίση.

Επεσήμανε επίσης πως το 2013 θα είναι μια χρονιά χωρίς πολλές προσδοκίες για τον κόσμο, διότι το μέγεθος της κρίσης είναι τέτοιο όπως είπε, που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει για το τι θα συμβεί.

Η ελπίδα συνέχισε, πεθαίνει πάντα τελευταία, χρειάζεται να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και ως τόπος αλλά και ως πόλη. Ευχήθηκε επίσης όπως η νέα κυβέρνηση καταφέρει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο οδηγώντας τον τόπο σε προοπτικές ανάπτυξης .

Εξάλλου δύσκολη χρονιά χαρακτήρισε το 2012 όχι μόνο για την Κύπρο και την Πάφο αλλά γενικά για την νότια Ευρώπη ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής . Ο κ. Φακοντής αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει βρεθεί η Κύπρος με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποταθεί στο μηχανισμό στήριξης και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Η κυβέρνηση είπε, είχε καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες για να αποφευχθεί η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και να εξευρεθούν πηγές χρηματοδότησης από τρίτες χώρες ώστε να μην αναγκαστεί να υποστεί τους δύσκολους όρους τους οποίους έχει επιβάλει το μνημόνιο στην Κύπρο. Δυστυχώς συνέχισε αυτό δεν κατέστη δυνατό .

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι μέσα από τη συνολική προσπάθεια του κυπριακού λαού, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν . θέλουμε πρόσθεσε να πιστεύουμε ότι η Κύπρος μετά από τρία χρόνια θα ξαναβρεί τους παλιούς της ρυθμούς και να συνεχίσει με μια θετική πορεία.

Εξάλλου δύσκολη χρονιά χαρακτήρισε το 2012 ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Αντώνης Αντωνίου. Οι καιροί είπε που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολοι και όλοι οι συμπολίτες μας, πρόσθεσε νέοι, επιχειρηματίες , συνταξιούχοι πάσχοντες συνάνθρωποι μας έχουν φτάσει σε οικονομικά αδιέξοδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου στην Πάφο φάνηκε πιο πολύ η κρίση όπου πλήγηκε ανεπανόρθωτα η κατασκευαστική και η τουριστική βιομηχανία.

Επεσήμανε επίσης πως το 2012 παρατηρήθηκε μια στασιμότητα στο κυπριακό στο κορυφαίο θέμα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός, χωρίς να υπάρξει καμία εξέλιξη.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως κατά το 2012 υπήρξαν κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα όπως οι εξελίξεις που σημειώθηκαν στο θέμα του φυσικού αερίου , και η ανακήρυξη της Πάφου σε πολιτιστική πρωτεύουσα το 2017 και η δρομολόγηση πτήσεων από την Ryan air στον αερολιμένα της Πάφου.

Είπε τέλος πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα εντός του 2013 ώστε να αρχίσει να διαφαίνεται ανάκαμψη της οικονομίας.