Αποπομπή Μακαρίου από το ΔΗΚΟ!

Αποπομπή Μακαρίου από το ΔΗΚΟ!

Σε καταγγελία για αντικομματική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Πάφου, Χρίστου Μακαρίου σε σχέση με την απόφαση του να διεκδικήσει την αντιδημαρχία της Πάφου παρά την περί του αντιθέτου απόφαση του κόμματος να στηριχθεί ο Βάσος Δημητρίου της ΕΔΕΚ, αποφάσισε να προχωρήσει, χθες βράδυ, η Επαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Πάφο.

Η απόφαση η οποία πάρθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής αναφέρεται σε συμπεριφορά από μέρους του κ. Μακαρίου η οποία ουσιαστικά εκθέτει ανεπανόρθωτα και θίγει το ΔΗΚΟ και τα στελέχη του με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η πρόνοια του καταστατικού του κόμματος για καταγγελία στην Κεντρική Γραμματεία του ΔΗΚΟ η οποία με τη σειρά της θα παραπέμψει το θέμα στο Εκτελεστικό Γραφείο και ακολούθως στο Πειθαρχικό του κόμματος.


Ο Χρίστος Μακαρίου μέχρι τότε, αναφέρει η απόφαση του ΔΗΚΟ Πάφου, δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μέρος της Δημοτικής Ομάδας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παρευρίσκεται σε οποιανδήποτε συνεδρίαση της ή άλλη συνεδρίαση ή διεργασίες του κόμματος.

Για το ΔΗΚΟ Πάφου, προσθέτει η ομόφωνα απόφαση, ο κ. Μακαρίου είναι πλέον ξένο σώμα και ουσιαστικά με την ενέργεια του να διεκδικήσει την αντιδημαρχία έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επαρχιακή Επιτροπή ουσιαστικά υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση της Γραμματείας στην οποία πέραν από τον Πρόεδρο Αντώνη Αντωνίου και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Γεωργιάδη μετέχουν ο βουλευτής του κόμματος, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, ο Γραμματέας Γιαννάκης Παπαζαχαρία, ο Ανδρέας Τσιελεπής, ο Αντώνης Σιβιτανίδης, ο Μιχάλης Σόλωνος, ο Λάμπρος Λάμπρου, ο Λεόντιος Βασιλειάδης και ο Ντίνος Χατζηπασχάλης.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η Επαρχιακή Επιτροπή του ΔΗΚΟ, μετά από πρόταση της Γραμματείας, αποφάσισε επίσης ομόφωνα να προχωρήσει σε καταγγελία με σκοπό τη διερεύνηση ψιθύρων ή και υποψιών για εμπλοκή ανωτάτων στελεχών του ΔΗΚΟ Πάφου στην υπόθεση Χρίστου Μακαρίου.

Πηγή: PafosPress.com