Απόψε η πρόβα τζενεράλε

Απόψε η πρόβα τζενεράλε

Πρόβα τζενεράλε στις 8 απόψε για την 18η όπερα της Πάφου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στον πλατειακό χώρο του Κάστρου της Κάτω Πάφου. Η αποψινή τελική πρόβα θα γίνει, όπως κάθε χρονιά, με τις ακριβείς συνθήκες που θα επικρατούν στις επίσημες παραστάσεις.

Ο αριστουργηματικός «Δον Τζιοβάνι» παρουσιάζεται στο 18o Pafos Aphrodite Festival σε συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization CEFAC με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Στον «Δον Τζιοβάνι» ο Μότσαρτ αποδίδει με τη μουσική του όλες τις όψεις της πορείας του ανθρώπου που τα βάζει με το Θεό και παίρνει την τύχη του στα χέρια του. Στο εμβληματικό αυτό έργο, που μουσικά υψώνει την αυλαία του Ρομαντισμού με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, τόνισαν, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, αφού η αμφισημία διαπερνά το ποιητικό κείμενο, αλλά και τη μουσική. Η έντονα δραματική μουσική που συνοδεύει την εμφάνιση του υπερκόσμιου στοιχείου και οι εκτενείς άριες των ευγενών, έρχονται σε άμεσο διάλογο με τον ανάλαφρο, καθημερινό ήχο των κωμικών χαρακτήρων.


Τόσο ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, όσο και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που μίλησαν στην πρόσφατη διάσκεψη Τύπου για την εκδήλωση, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην ποιότητα του θεσμού και στη φετινή παράσταση που αφορά σε ένα δημιουργό και ένα έργο του παγκόσμια αναγνωρισμένα, γεγονός τόνισαν που θεωρείται εκ προοιμίου δεδομένο ότι θα συντηρήσει την καλή φήμη και την αναγνωρισμένη ποιότητα του θεσμού.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθεύεται από τα γραφεία του οργανισμού και διαδικτυακώς. Οι τιμές για τη φετινή όπερα έχουν καθορισθεί στα 25, 40, 50 και 70 ευρώ, ενώ θα γίνεται και φέτος ταυτόχρονα μετάφραση στην ελληνική και αγγλική μέσω υποτίτλων.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις τροχαίες ρυθμίσεις που θα επικρατούν τις νύχτες αυτές στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου υπενθυμίζει ότι πρόσβαση προς το λιμανάκι και τον μόλο από αργά το απόγευμα το τετραήμερο αυτό, θα έχουν μόνο όσοι είναι κάτοχοι εισιτηρίων της όπερας.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου